Website Aanmelden
Image default
Zakelijke dienstverlening

Supplier management verbeteren aan de hand van een spend analyse

Met een spend analyse heeft u een goede basis om uw supplier management te verscherpen. Wanneer u als onderneming geen duidelijk beleid voert op het gebied van supplier management, kan het gebeuren dat u door de bomen het bos niet meer kunt zien. In dat geval kunt u een inkoopadviesbureau een professionele analyse te maken van uw uitgaven en inkoopprocessen. Op basis daarvan krijgt u opnieuw inzicht in uw uitgaven. Meer weten? Lees dan verder.

Een spend analyse geeft u controle over uw supplier management

Krijg grip op uw leveranciers door middel van een spend analyse. Een inkoopadviesbureau analyseert de data die u verzamelt van al uw honderden of duizenden leveranciers, en laat daar een complexe analyse op los. Aan de hand daarvan wordt het mogelijk om uw leveranciersbeleid beter af te stemmen op de feitelijke situatie.

Bespaar kosten met een beter supplier management

De belangrijkste reden om een spend analyse uit te laten voeren is om een wildgroei aan contracten met leveranciers tegen te gaan. In veel gevallen leidt een dergelijke analyse tot het inzicht dat er met een stuk minder leveranciers gewerkt kan worden. Daarmee kunnen veel kosten worden bespaard.

Communiceer beter met uw leveranciers

Dankzij moderne supplier management software, die een inkoopadviesbureau als Grippr voor u kan inrichten, kunt u beter communiceren met uw leveranciers. Zij hebben toegang tot dit portaal, en kunnen de gegevens daarin zelf actueel houden. Op die manier heeft u een beter overzicht op de huidige stand van zaken, en verbetert u uw band met uw leveranciers tegelijkertijd. Beide partijen hebben daar dus voordeel bij.

Optimaliseer uw supply chain

Voor grote bedrijven is het essentieel om een goed beleid te voeren op het gebied van supplier management. Dat is de enige manier om grip te krijgen op uw leveranciers en zo kostenbesparend mogelijk te werk te gaan. Een inkoopadviesbureau staat klaar om u hierbij te helpen.