Website Aanmelden
Image default
Marketing

Hoe wordt je een linkbuilding specialist?

Wil je een linkbuilding specialist worden? Laten we dan beginnen bij het begin: wat is linkbuilding precies? Linkbuilding is het zorgen dat er een link naar jouw website wordt geplaatst op externe websites, met als doel meer bezoekers op jouw website te krijgen. Linkbuilding is essentieel om uit te besteden om de vindbaarheid van jouw website op Google te verbeteren. Google ziet de links namelijk als soort van ‘stemmen’. Hoe meer er wordt geklikt op de links die naar jouw website toe leiden, hoe meer stemmen je krijgt en dus betere resultaten op Google. Deze links worden backlinks genoemd.

Werken als linkbuilding specialist

Oké, nu weet je wat linkbuilding inhoudt. Maar hoe wordt je een linkbuilding specialist? Je kunt vacatures zoeken bij onder andere een linkbuilding internationaal bureau. Dit bureau zorgt er voor dat een website in het buitenland bezocht wordt door te zorgen voor kwalitatieve links. Linkbuilding is dus een goede investering voor een onderneming, gezien dit voor meer omzet kan zorgen. Je kunt er ook zelfstandig mee aan de slag gaan en linkbuilding uitbesteden.

Welke soorten (back)links zijn er?

Je hebt drie soorten backlinks waar je gebruik van kunt maken: interne links, externe links en backlinks. Een interne link is een link die verwijst naar een pagina intern, dus op je eigen website, bijvoorbeeld naar een andere pagina. Een externe link kan wijzen naar bijvoorbeeld een informatiebron zoals Wikipedia, maar ook naar bijvoorbeeld je eigen social media account. Een backlink is daarentegen een link van een website die naar jouw website leidt.

Wat je beter niet kunt doen

Vroeger werd er vaak de keuze gemaakt om backlinks te kopen via websites die hiervoor gespecialiseerd zijn, maar dit is in deze tijd heel erg af te raden. In tegenstelling tot vroeger, toen het niet uitmaakte of de websites die de backlinks gebruikten relevant waren voor jouw bedrijf, is het nu wel van belang dat de links worden geplaatst vanuit een relevante domein. Met relevant wordt er in dit geval bedoeld dat het te maken heeft met jouw branche en product of dienst.

Wat kun je dan wel doen?

Je vraagt je vast af wat je dan wel moet doen om aan backlinks te komen. Dit kan tegenwoordig op verschillende manieren waardoor het je makkelijker gemaakt wordt. Je kunt onder andere follow- en no follow links gebruiken. Dit houdt in dat Google bij de ‘follow’ links het mag volgen en dus stemmen mag gebruiken. Bij de no-follow links is het niet toegestaan dat Google meekijkt en het dus ook niet gebruikt voor het stemmen. Wat ook een manier is om backlinks te verkrijgen, is door een linkruil te doen. Je kunt bedrijven benaderen om elkaars website te promoten met een backlink.

Een andere methode is het schrijven van een artikel dat op een externe website geplaatst kan worden. Er is ook een mogelijkheid om zelfs je concurrenten te benaderen als je een goede deal maakt. Een ander bekende strategie voor het verkrijgen van backlinks is de ‘broken linkbuilding’. Je hebt vast wel eens een pagina gezien met een ‘404-error’ erop. Door zo’n pagina op te sporen op websites die voor jouw bedrijf relevant kunnen zijn, kun je ze benaderen om deze ‘gebroken’ of ‘dode’ pagina weer tot leven te brengen in ruil voor jouw content. Je profiteert dus van een pagina die letterlijk leeg staat en dus wellicht een plek voor jouw website aanbiedt.

 

 

Tip: Adbull BV linkbuilding