Een koffiemok gebruiken voor je mes | Moederdag tip

Wil je met moederdag een lekker etentje regelen voor jouw lieve moeder, maar heb je geen scherp mes of slijpsteen? Gelukkig hebben wij de oplossing. Een keramieken koffiemok kan gebruikt worden als vervanging van dure slijpstenen. Aan de onderkant van de meeste koffiemokken zit namelijk vaak een “blote” rand waar geen lak overheen is gekomen. Deze rand is zo ruw, dat het ongeveer gelijk staat aan een 600-800 grit slijpsteen. Door de grove afwerking van de onderkant van de koffiekop zal het de geslepen rand goed staan als het een iets fijnere afwerking krijgt. Als je dus nog een aanzetstaal in je kast hebt liggen, dan kan deze een keer goed van pas komen in het slijpproces.

1 Plaats een oude koffiemok ondersteboven op je aanrecht, zodat de onderkant van de mok aan de lucht wordt blootgesteld. In een mum van tijd kan een koffiemok dienen als een verrassend effectief slijpgereedschap als je geen luxe uitrusting hebt. Het keramische materiaal van een mok is een materiaal dat grof genoeg is om goede resultaten te verkrijgen. Sommige slijpstenen gebruiken ook keramisch materiaal om een ​​mes tussen scherp te maken.     

2 Houd een hoek van 20 ° aan en veeg een zijde van het mes meerdere keren over het keramiek van de koffiemok.     

3 Houd een hoek van 20 ° aan en herhaal het proces met de andere kant van het mes.     

4 Wissel na iedere veeg van kant voor de laatste twee of drie slagen. Pak een kant van het mes en laat het over de koffiemok lopen. Draai het mes om, en raak de andere kant. Herhaal dit patroon meerdere keren.     

5 Werk het proces af met 6 – 8 veegbewegingen van uw blad over een aanzetstaal. Strijk bramen of knikken in het metaal glad met meerdere veegbewegingen op een goede aanzetstaal (heb je nog geen aanzetstaal, hier leggen ze uit wat een goed aanzetstaal is!).

Met dit proces zal je jouw mes weer scherp kunnen krijgen. Het zal uiteraard niet zo goed zijn als een duurdere slijpsteen, maar het levert in ieder geval een scherpere rand op. Als je dit een leuke uitleg vond, dan kan je hier nog meer leuke alternatieve oplossingen vinden voor jouw keukengerei.

Voor meer info : Klik hier….