De trend van ’21, zwart in je interieur!

Zwart is erg modieus! We kennen het principe van de “accentmuur” al, je kunt alle kanten op. Dit geeft wat kleur aan je interieur. Vaak wordt bordeauxrood, grijs of donkerblauw gebruikt. Of doe het zoals ik en schilder je accentmuur donkergroen! Sinds vorig jaar is het zwart in je kamer steeds groter geworden. Zwart, zwart meubilair of decoratieve muren op zwarte deuren. alles is voorbij. Hoe kan ik binnen zwart toevoegen? En hoe geef je je huis een stoere sfeer? In dit blogartikel hebben we het erover.

Zwart is al langer populair.

Zwart is terug. Een paar jaar geleden was deze kleur al een tijdje populair. Dan komt het vaker voor bij meubels en accessoires. Deze situatie is veranderd door de opkomst van verschillende levensstijlen, zoals industrieel meubilair en stedelijke jungle-trends. Zwart werd vervangen door grijs, groen, rood, beige en andere lichtere tinten. En omdat zwart vet is, kiest niet iedereen ervoor. In de trend van vandaag zie ik het terugkomen en durven meer mensen voor zwart te kiezen! Het brengt bijzondere effecten in je interieur. Zorg ervoor dat je het goed combineert en pas op voor vallen, want de zwarte binnenkant is goed, maar het kan ook fout gaan.
Als je nu naar de ijzerhandel rent en het eerste blik zwarte verf oppakt, dan is dit een slecht idee. Naast de bekende 50 tinten grijs zijn er ook 50 tinten zwart. Ivoorzwart, diepzwart, gitzwart en loodzwart om er maar een paar te noemen. Daarom moet je het zwart kennen om het gewenste resultaat te verkrijgen. wat zou je moeten doen? Onderzoek voordat je een pot verf kiest! Het zwart dat vaak wordt gebruikt is matzwart. Diep zwart, donker, geen flikkering.

Hoogglans zwart, niet doen!

Ken je de highlight-trend een paar jaar geleden nog? Salontafel, eettafel en tv-meubel. Alles is hoogglans, meestal uit dezelfde serie. Hoewel meubels gemaakt van verschillende materialen in de interieurdecoratie erg in de mode zijn, was het een paar jaar geleden anders. Kies niet voor hoogglans zwart, dat is echt onnnodig. Veel mensen schamen zich ervoor dat ze dit ooit in het interieur hadden, het was een paar jaar geleden, en veel mensen hebben hun eigen vingers aan gebrand.

Krijtzwart kan een leuk initiatief zijn!

Heb je een zwarte muur nodig, heb je andere dingen nodig? Kies krijtverf! Thuis is het super leuk, en er is een plek om boodschappen of afspraken op te schrijven. heb je kinderen? Geef ze een stukje krijt en ze spelen een tijdje op de nieuwe krijtverfmuur. Om een extra effect aan je huis te geven kun je in deze verf ook een grote plaat of MDF plaat aanbrengen en deze vervolgens aan de muur bevestigen. Ben je het zwart beu, dan kun je de drukplaat verwijderen zonder de zwarte muur 10 keer wit te hoeven schilderen.

De kracht van zwart.

Een zwarte muur kan al veel in één kamer. Er wordt vaak gezegd dat bij het kiezen van zwart op de muur de kamer er veel kleiner uitziet, maar dit is niet altijd het geval. Aan de andere kant kan het ook veel rust in de kamer brengen.

Wanneer je keuze maakt om de muren zwart te schilderen, is het belangrijk dat de kleur op de vloer niet te prominent aanwezig is. Ligt er bijvoorbeeld een roze tapijt op de vloer? Kies dan voor donkergrijs op de muur. Over het algemeen kunnen zwarte wanden altijd op houten vloeren worden gebruikt. Zorg voor voldoende licht in de kamer, anders kan het te donker worden en dan lijkt de kamer een stuk kleiner dan hij in werkelijkheid is.

Zwarte stalen huisnummers.

Niet enkel binnen, maar ook buiten kan zwart een hoop doen! Zwarte stalen huisnummers zijn daarom ook een goede toevoeging. De buitenkant van het huis geeft vaak een eerste indruk bij heel veel mensen, en zelf wil je ook dat deze er goed uitziet. Het huisnummer geeft meer wet dan je denkt. Het is een klein stukje dat het karakter van de bewoner typeert. Zwarte stalen huisnummers zie je steeds vaker, ze zijn altijd erg fraai en hebben een grote toegevoegde waarde!

Accessoires kunnen DE toevoeging zijn.

Ben je gek op zwart, maar ben je bang om de hele muur zwart te schilderen of een zwarte bank te kopen? Dan eyecatcher in huis! In de woonkamer kan dit bereikt worden door een zwarte doek of zelfs iets stoerder: een zwarte haard! Altijd al gedroomd van een mooie schouw of kachel in huis? Warm ‘s avonds op bij de open haard en geniet van een kopje thee.
Zwart kan ook perfect gecombineerd worden met goud, brons of zilver. Voeg gewoon wat huishoudelijke accessoires toe aan een van de kleuren. Zwart en goud zien er meestal modieus uit. Hang bijvoorbeeld een gouden lamp op of ga naar een gouden schilderij. Hierdoor ziet de kamer er direct comfortabeler en lekkerder uit.