Website Aanmelden
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je met een huurauto Rome moet verkennen

Rome is de hoofdstad van Italië en de thuisbasis van een van de machtigste voormalige wereldrijken. Deze fascinerende stad is een must voor iedereen, met zijn prachtige gebouwen en monumenten, ongelooflijke kunstwerken, ontspannen levenstempo en natuurlijk zijn wereldberoemde gerechten.

Rome kan het beste worden verkend met een huurauto, lees hier meer, https://www.autoitaly.nl/nl-stad-rome/#/searchcars. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Rome, waaronder Green Motion, Dollar, Goldcar, National, Alamo, Keddy By Europcar, Budget, Sixt, Enterprise, Flizzr, InterRent, Europcar, Thrifty, Firefly, Avis, Payless, Hertz, Surprice. Je kan eenvoudig de autoverhuurdiensten en aanbiedingen vergelijken en zo de beste huurauto aan de goedkoopste prijs vinden. Zelfs je hotel kan gemakkelijk een vergelijking doen van de verschillende autoverhuurdiensten en de aanbiedingen voor je verblijf vinden. In feite geven de meeste toeristen de voorkeur aan het gebruik van huurauto’s om de stad en de nabijgelegen gebieden te verkennen.

Met je huurauto bij de hand, zijn hier de top 5 redenen waarom je Rome zou moeten bezoeken.

1. Geschiedenis en nog meer geschiedenis

Geen stad is historisch gezien waarschijnlijk zo belangrijk als Rome. De stad is gebouwd in lagen – met oude zuilen verwerkt in moderne structuren, piazza’s die getuigen van de overblijfselen van een 2000 jaar oude tempel en geplaveide paden die dateren van duizenden jaren geleden.

Dit is een oude stad waar achter elke hoek een rijke geschiedenis schuilgaat. Het culturele erfgoed en de geschiedenis van Rome zijn vandaag de dag naadloos geïntegreerd in de hedendaagse moderne stad en je zal sprakeloos achterblijven bij het zien van sommige van de prachtige bouwwerken.

2. Architecturale schoonheid

De oude Romeinen waren ook beroemd om hun architecturale en technische bekwaamheid. Deze genialiteit is in de hele stad te zien. Door de eeuwen heen hebben architecturale technieken de gebouwen en monumenten beïnvloed. Van het Colosseum tot de Fontana di Trevi, het Pantheon tot de Via Appia Antica, en de vele aquaducten en geplaveide wegen door de hele stad zijn bouwkundige hoogstandjes die je gezien moet hebben.

3. Een bezoek aan het Vaticaan

Als je in Rome bent, mag je Vaticaanstad, het centrum van de rooms-katholieke kerk en het kleinste land ter wereld, niet missen. Dit is de heiligste plaats in het christendom en de zetel van het pausdom. Vaticaanstad, gelegen in het hart van Rome, is een grote trekpleister voor pelgrims en toeristen uit de hele wereld. Er zijn hier veel belangrijke culturele en religieuze bezienswaardigheden, waaronder de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek.

4. De Kostbare Sixtijnse Kapel

De Vaticaanse musea zijn wereldwijd beroemd om de vele fresco’s, beeldhouwwerken, schilderijen en wandtapijten, maar de belangrijkste attractie blijft de Sixtijnse Kapel. Gelegen in het Apostolisch Paleis, de residentie van de Paus in Vaticaanstad, is de Sixtijnse Kapel de plaats waar Michelangelo de reeks fresco’s op het plafond schilderde tussen 1508 en 1512. Dit wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest kostbare kunstwerken ter wereld.

5. Heerlijke Romeinse keuken

Iedereen houdt van de Italiaanse keuken en als je in Rome bent, moet je de beroemde Cucina Povera gerechten proberen en dineren in een traditionele trattoria in de stad. Rome staat bekend om zijn vele soorten pasta, waaronder carbonara, gricia, amatriciana, en cacio e pepe. Ook de dunne pizza in Romeinse stijl is erg populair.

https://www.autoitaly.nl