Website Aanmelden
Image default
Telefonie

Telefoonetiquette

Het kan voor bedrijven heel lastig zijn om de klanten tevreden te houden. Want meer dan je best kun je helaas ook niet doen. Wel is het belangrijk om altijd kritisch te kijken naar hoe u als bedrijf omgaat met u klanten. Er is namelijk altijd ruimte voor verbetering. Hoewel heel veel klanten bedrijven benaderen door middel van email en sociale media wordt er nog steeds vaak en regelmatig gebeld met bedrijven. Hierbij is het nog steeds vaak het geval dat klanten ervaren dat ze onbeleefd te woord worden gestaan aan de telefoon. Realiteit is dat heel veel bedrijven de regels voor een goede telefoonetiquette zijn vergeten. Wij helpen jullie wel even met herinneren.

Wanneer de telefoon gaat is het heel onbeleefd om de telefoon te vaak te laten overgaan. De klant houdt niet van wachten. Probeer dan ook gewoon zo snel mogelijk op te nemen. Daarnaast is het belangrijk om op te nemen met een professionele openingszin. Door te beginnen met een openingszin weet de beller ook meteen of hij/zij het juiste nummer heeft gebeld. Daarnaast is het zeer belangrijk om vriendelijk te zijn. Geduld is hierbij heel erg belangrijk. Het kan namelijk zo zijn dat u vervelende klanten aan de telefoon heeft. Het is toch heel belangrijk om vooral bij deze klanten heel rustig te blijven en zo behulpzaam mogelijk te zijn. Daarnaast is het verstandig om meteen iemands naam te noteren. Dit is altijd handig als iemand doorverbonden moet worden.

Wanneer er geen aparte telefoniste op kantoor is kan het misschien aan te raden zijn om een externe telefoniste in te schakelen. Zij bieden vaak een telefoondienst of antwoordservice waardoor u als bedrijf altijd bereikbaar bent. Het lijkt dan alsof de klant gewoon iemand van uw onderneming aan het woord heeft. De telefoniste wordt namelijk helemaal geïnformeerd over uw bedrijf zodat de klant goed van dienst kan zijn.

Voor meer info : Klik hier….