Is dat nou kunstgras?

Websiteaanmelden

“Bij de buren is het gras altijd groener.” Mocht dit het geval zijn dan is er een kans dat je buren kunstgras hebben. Het eeuwig groene gras waar je niet veel onderhoud aan hebt. Het doorstaat met gemak droog weer en ook bij een grote regenbui veranderd het niet in een modderpoel.

Wat is het?

 

Je kent het waarschijnlijk van voetbalvelden, je buren, de speeltuin, het balkon of langs het zwembad. Maar wat is kunstgras nu eigenlijk? Kunstgras is een kunstmatige versie van gras. Binnen de term kunstgras zijn er verschillende types waaruit je kunt kiezen. Binnen deze types is er onderscheid in levensduur en het onderhoud van het gelegde kunstgras. Zo heb je bijvoorbeeld kunstgras gebaseerd op SBR-korrels (gemaakt van gemalen autobanden) of op EPDM-korrels (nieuwe grondstoffen).

Voordelen

 

Een van de meest voor de hand liggende voordelen is het feit dat het altijd een verzorgde groene uitstraling zal hebben. Met de hittegolven waar Nederland jaarlijks mee te maken krijgt is kunstgras dus een goede oplossing om er voor te zorgen dat je geen droge bruine vlakte krijgt. Ook hoef je nooit meer te grasmaaien, onkruid te verwijderen, bemesten of last te hebben van hooikoorts. Daarnaast heeft het gemiddeld een lange levensduur, deze ligt vaak tussen de 10 tot 25 jaar.

Onderhoud

Om de levensduur van kunstgras te verlengen kun je verschillende verzorgingsmaatregelen nemen. Door het gras regelmatig te borstelen met een harde bezem zorg je ervoor dat de sprietjes mooi rechtop blijven staan. Ook haal je hiermee de eventuele bladeren, takjes en zaadjes weg, deze zouden ervoor kunnen zorgen dat er alsnog onkruid ontstaat.
Mochten er vlekken zijn ontstaan op het gras (bijvoorbeeld door huisdieren of het laten vallen van een drankje), kunnen deze altijd worden verwijderd met water en zeep.
Door hier jaarlijks een keer aandacht aan te besteden zal dit alleen maar een positief effect hebben op de levensduur van je kunstgras.

Veiligheid

 

Kunstgras kopen is een veilige optie voor het vervangen van natuurlijk gras. Zelfs met spelende kinderen die af en toe vallen en struikelen. In dit geval is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om onder het kunstgras een speciaal soort ondergrond te leggen. Hiermee verlicht je de pijn van een val.

Door de vele verschillende mogelijkheden is dit voor iedere tuin of locatie mogelijk.

https://www.kunstgrasdirect.nl/