Website Aanmelden
Image default
Particuliere dienstverlening

Een warmtepomp als duurzame energiebron

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp als duurzame energiebron. En dat is niet voor niets! Een warmtepomp is een slimme, zuinige en milieubewuste installatie waarmee je aanzienlijk wat kosten kunt besparen op je energierekening. Wil je zelfvoorzienend zijn en het energielabel verhogen? In dat geval vertellen de energiespecialisten van Welke Energieleverancier je graag meer over de mogelijkheden op het gebied van een warmtepomp. Een hoog rendement, subsidiemogelijkheden en een lange levensduur: dat is wat je allemaal kunt verwachten. Klinkt aantrekkelijk, toch? Neem contact op en ontvang meer informatie over de mogelijke energiebesparende technieken in jouw situatie. Wellicht heb jij binnenkort ook een warmtepomp in huis.

Hoe werkt een warmtepomp?

Je hebt interesse in de aanschaf van een warmtepomp, maar natuurlijk wil je wel precies weten hoe deze werkt. Want hoe creëer je op een duurzame manier verwarming en warm water in huis? De werking is heel eenvoudig. Een warmtepomp haalt met een warmtewisselaar warmte uit de bodem, de lucht of het grondwater. Vervolgens wordt de warmte met een koudemiddel door de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht en gebruikt als verwarming of warm water. Tijdens dit proces wordt er enkel gebruikgemaakt van elektriciteit, wat betekent dat je flink op je gasrekening bespaart en dat de CO2-uitstoot flink wordt verlaagd. Goed voor het milieu én je portemonnee.

Bekijk direct welke energieleverancier je het beste kunt kiezen

Op de website van Welke Energieleverancier vind je een overzicht met up-to-date prijzen. Benieuwd bij welke leverancier je voor het laagste tarief energie afneemt? Je ziet in de top 3 direct welke energieleverancier voor jou de goedkoopste is bij een contract van 1 jaar. En welke energieleverancier is het groenst? Filter eenvoudig op groene energie en stap vandaag nog over op de meest voordelige aanbieder. Daarnaast vind je ook een helder overzicht met veel gestelde vragen over energie, zoals over stadsverwarming en een verhuizing. Want het team van Welke Energieleverancier begrijpt maar al te goed dat er tijdens het overstappen een hoop vragen op je afkomen.