Website Aanmelden
Image default
Onderwijs

Online Workshops

Online Workshops

Nog altijd heeft het coronavirus ons educatieve systeem in de ban. Veel kan niet meer zoals het vroeger kon, hiervoor moeten passende oplossingen worden gevonden. Scholen door het hele land maken zich hard om dezelfde kwaliteit als altijd te kunnen leveren, wat ontzettend knap is. Daarbij komt wel kijken dat er steeds meer gevraagd wordt van de scholen, alles moet opnieuw bedacht worden en alles moet door kunnen gaan. Dit kost veel tijd, veel energie en ook veel geld. Dit weerhoudt de scholen ervan om veel tijd te steken in evengoed belangrijke, maar misschien minder urgente zaken. Een van de onderwerpen die lastig zijn om nu te faciliteren is het kunst- en cultuuronderwijs. Hoe graag scholen het ook willen, en hoe belangrijk het ook is, momenteel is kunst- en cultuuronderwijs een stuk minder aan de orde. 

Toch is het belangrijk dat we de leerlingen dezelfde lessen geven als altijd, en daar hoor kunst- en cultuuronderwijs ook bij. Omdat het nu zo lastig kan zijn voor scholen om dit te faciliteren zijn er bedrijven die dit voor hun kunnen doen, waaronder CKVdag. CKVdag is een initiatief van meerdere organisaties uit de kunsteducatiebranche die de handen in een steken voor kunsteducatie.

 

Online Workshop Animatie

Een perfect voorbeeld van een gave online workshops is de online workshop Animatie. Deze workshop kan perfect in een online omgeving gegeven geworden, met de juiste docenten natuurlijk. Tijdens deze workshop wordt er gefocust op Stop Motion Animatie, een wat minder bekende maar toch hele gave manier van animeren is. Bij Stop Motion wordt een stilstaand object heel vaak gefotografeerd, met hele kleine aanpassingen per foto. Door deze foto’s snel achter elkaar af te spelen creëer je de illusie dat het een bewegend beeld is. Gaaf he!

Wilt u nou meer weten over het online aanbod van CKVdag, neem dan een kijkje op onze website of klik op een van de links. 

https://ckvdag.nl