Website Aanmelden
Image default
Management

DISC training met kledingadvies als teambuilding

Waarom behoefte aan teambuilding ?

Wat maakt een team sterk en wat niet? Communicatie is de heilige graal, zeker er sprake is van veel verschillende type personen binnen een team. Verschillende type mensen geven echter ook kleur aan een team. Om inzicht te krijgen uit welke ‘kleuren’ een team zoal bestaat, is het een goed idee om te werken met psychometrische analyses. Een van de bekendste is DISC. Een korte introductie van de DISC test met een persoonlijk profiel.

DISC test met persoonlijk profiel

Een DISC test bestaat uit een compacte vragenlijst. De uitkomst van de vragenlijst geeft inzicht in de jouw persoonlijkheid. Wat je drijft, hoe je communiceert en van welk gedrag je energie krijgt en van welk niet. Een disc test met persoonlijk profiel geeft een wat goed of fout is, maar brengt wel in kaart waar je talenten en valkuilen zitten. De disc test met persoonlijk profiel geeft ook antwoorden op vragen zoals:

  • Wat drijft mij?
  • Hoe kan ik mijn talenten beter benutten?
  • Welke communicatiestijl hanteer ik
  • Welk gedrag vertoon ik onder druk?
  • Hoe kan beter communiceren met andere type?

Met deze laatste vraag is de brug geslagen naar waarom een DISC training als team building zo’n effectieve manier is om de onderlinge samenwerking te verbeteren.

DISC training als team building

Met een DISC training als team building krijgen teamleden een mooi inzicht in zichzelf en andere teamleden. DISC is het enige instrument dat met slechts 4 kleuren de verschillende typen aanduidt. Hierdoor is het voor iedereen ook meteen een instrument dat op een eenvoudige wijze praktisch te vertalen naar de eigen praktijk. Een DISC team training als team building inzetten levert dan ook direct grote voordelen op zoals:

  • Meer begrip voor elkaar
  • Minder ruis en dus kosten
  • Een betere effectiviteit
  • Meer waardering voor elkaar
  • Iedereen wordt gezien en elkaar kwaliteiten erkend

Mooie voordelen, maar hoe kun je met kleur ook een interactief element toevoegen aan een DISC training als team building? Dat kan met een kledingadvies

Persoonlijk kledingadvies als interactief element in DISC training

Zowel bij DISC als bij een kledingadvies spelen kleuren een belangrijke rol. Bij disc worden de verschillende typen in 4 kleuren gepresenteerd. Bij een kledingadvies wordt op basis van de uiterlijk kenmerken een persoonlijk kledingadvies gegeven. Feitelijk verbindt je met een persoonlijk kledingadvies en een disc team training buitenkant en binnenkant van een mens met elkaar.

Voor meer info : Klik hier….