Ooglidcorrecties

Websiteaanmelden

Een ooglid correctie is een plastische ingreep en wordt dan ook altijd uitgevoerd door een plastische chirurg. Het doel van een ooglid correctie is om het hangende oog te corrigeren naar hoe het was voordat het oog begon te hangen. Na de eeuw wisseling wordt een ooglidcorrectie niet meer zo vaak vergoed als dat in de vorige eeuw gebeurde. Dit komt omdat velen vinden dat een ooglid correctie niet gedaan wordt vanwege medische noodzaak maar uit cosmetische beweegredenen; men vindt een hangend ooglid gewoon niet mooi en wilt dit dus veranderen. Toch hoor je ook steeds vaker dat mensen vinden dat de boven ooglidcorrectie wel vergoed zou moeten worden. In de toekomst zal dit waarschijnlijk ook weer vergoed worden zoals dit ook gebeurde voor de eeuwwisseling.

Een ooglidcorrectie vergoeding is erg belangrijk voor sommige mensen. Veel mensen hebben namelijk last van een hangen ooglid. Vooral het bovenooglid kan voor problemen zorgen. Het ooglid kan in zoverre over het oog hangen dat er weinig licht binnenkomt. Hierdoor moet het oog erg hard werken om goed te functioneren. Dit kan leiden tot hoofdpijn en vermoeidheid. Daarnaast hebben deze mensen ook last van beperkt zicht.

Bij de ooglidcorrectie wordt de overtollige huid van het weefsel van het ooglid verwijdert. Na het corrigeren van het ooglid, hangt het ooglid niet meer voor de ogen en hiermee verdwijnen ook de overige klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Ook is het zicht na de operatie weer optimaal. Er zijn aanzienlijke verschillen bij de ooglidcorrecties voor en na. Daarnaast oogt men ook een stuk minder vermoeid en ziet er gezonder uit.

Toch is het verstandig om erg goed na te denken over een ooglidcorrectie. Soms is dit niet altijd de juiste procedure. Andere ingrepen zullen bijvoorbeeld beter passen als er spierweefsel beschadigt is. Wanneer de ooglid correctie weer vergoed zal worden is ook onduidelijk en ook zal het alleen vergoed worden als je voldoet aan de strenge eisen die gesteld zullen gaan worden.

Voor meer info : Klik hier….