Website Aanmelden
Image default
Eten en drinken

Waarom zijn mango’s zo gezond?

Mango’s zijn nu in elke supermarkt te vinden. Ook wordt het overal in fruitsalades verwerkt. je kan er bijna niet meer omheen. Ze zijn niet alleen maar lekker, maar ook zeer voedzaam en vol vitaminen. Het brengt dus ook veel vitaminen met zich mee. Wat het precies bevat lees je hier.

wat zijn de voordelen van mango’s?

Mango’s zorgen voor een goede huid. Het is rijk aan vitamine A. Dat is een belangrijke stof als je kijkt naar huidverzorging. Het helpt de huid beter te herstellen en het zorgt ervoor dat de huid gezond en verzorgt eruitziet.

Ook zijn mango’s goed voor de spijsvertering. Vezels zijn van groot belang voor de optimale spijsvertering. Mango’s zijn rijk aan vezels. Ook wel een bom van vezels. Als je spijsvertering gestimuleerd wordt, zal ook het immuunsysteem verbeteren. en deze vrucht bevat bepaalde enzymen die het lijf helpen met het afbreken van bepaalde eiwitten. Deze eiwitten kunnen dan gebruikt worden om eventuele celschade te herstellen.

De hoeveelheid aan vitamine c in mango’s zorgt ervoor dat het immuunsysteem verbeterd wordt. de vitamine C verbetert ook jouw slijmvliezen, zodat schadelijke deeltjes meer buiten worden gehouden. En de vezels zorgen voor een sterke darmflora, wat 70% van het immuunsysteem is. 

Het eten van mango’s kan ook helpen tegen zonnesteek. Mocht jij wellicht vakantieplannen hebben is het natuurlijk van groot belang om geen zonnesteek op te lopen. Mango’s kunnen je daarbij een beetje helpen.

Waar kan je mango’s in verwerken?

Mango’s kan je in veel dingen verwerken. zoals in vruchtensappen bijvoorbeeld. Juice Factory is gespecialiseerd in het maken van vruchtensappen en doet dit met een speciale slowjuice mixer. Die zorgt ervoor dat al het sap was rijk is aan vitaminen en zorgt ervoor dat jij geen sap drinkt met minder vitaminen zoals in bijvoorbeeld de blender.