Website Aanmelden
Image default
Electronica en Computers

Do it yourself!

Steeds vaker is ‘zelf doen’ de trend; zelf iets ontwerpen en (laten) uitvoeren, maken, bakken of koken etc. Dit is goed mogelijk en wordt nog makkelijker door de komst van de 3d printer. Deze verovert in rap tempo de wereld en biedt enorm veel mogelijkheden voor crea-bea’s onder ons. Steeds meer producten worden gemaakt met een 3d printer, onder andere voor kunst, designs, gadgets, entertainment, medische en voor architectuur doeleinden. Echter is het gebruik van een 3d printer niet alleen voor bedrijven voor ook voor particulieren. Men kan zelf ook aan de slag met een 3d printer. Het gebruik van een 3d printer helpt vooral bij het maken van een maquette of voor een prototype. Met behulp van een 3d printer kan heel nauwkeurig en op kleine schaal een voorbeeld geproduceerd worden. Daarnaast kunnen dankzij deze nieuwe technologie ontwerp fouten makkelijker worden achterhaald.

Als particulieren zelf aan de slag gaan met 3d printen, is het fijn als zij 3d kunnen tekenen. Heb je niet zo’n tekentalent, geen probleem! Je kunt gemakkelijk een 3d softwareprogramma downloaden en raadplegen. Dit programma helpt je vervolgens bij het tekenen en ontwerpen van jouw ideeën en wensen. Wanneer je ontwerp klaar is, kun je deze in principe gaan printen. Hierbij is het wel van belang welke filamenten, ‘grondstoffen’, je gebruikt en over wat voor soort printer je beschikt. Er zijn vele verschillende 3d printers die een specialisatie hebben en/of geschikter zijn voor een bepaald materiaal. Weet je bijvoorbeeld vooraf al dat je vaak sterke producten wilt ontwerpen en maken, dan is het handig als je een printer aanschaft die kan printen met abs-x of PLA filament.

Ben je nog niet helemaal thuis in de verschillende mogelijkheden op het gebied van 3d printers? Kijk dan eens online of bij verschillende leveranciers, zodat je over meer informatie beschikt. De aanschaf van een 3d printer is namelijk een redelijke investering, waarbij een goede keuze dus wel op zijn plaats is.

Voor meer info : Klik hier….