Rekruteren in kleine ondernemingen – Waarom zou je het niet zelf doen ?

Websiteaanmelden

De gekende management consultant Peter Drucker zei ooit :” de kans is groot dat tot 66% van de rekruteringsbeslissingen die jouw bedrijf neemt, binnen de 12 maanden zullen blijken verkeerde beslissingen te zijn.”

Dat is op zich toch wel een erg vernietigende vaststelling, als je weet dat de mogelijke kosten die verbonden zijn aan een verkeerde keuze, kunnen oplopen tot drie keer het salaris van die persoon. Dit betekent dat voor een verkeerde keuze van een typische manager in het middenkader met een salaris van 50.000$, je al vlug geconfronteerd wordt met een kost van rond de 150.000$

En laten we dan nog niet de kans op een rechtsgeding vergeten, evenals de onopgemerkte kosten die gepaard gaan met de bedrukte moraal en het werkelijke productieverlies. Natuurlijk zou je zelfs rekening moeten houden met kosten voor andere elementen en ook voor tijdelijke werkloosheid .

Studies hebben aangetoond dat “ Zelf rekruteren” gevaarlijk is voor de goede gang van het bedrijf, en dat vertrouwen op het goed gevoel, eerste indrukken en povere rekruteringsprocessen , ontegensprekelijk zullen leiden tot de sombere toekomst die Peter Drucker in de openingsparagraaf van dit artikel al afschilderde.

Maar iemand rekruteren hoeft echt niet zo te gaan. Natuurlijk, iemand aannemen is gedeeltelijk een kunst, maar meestal is het wel een goed doordachte wetenschap die beoefend wordt door uitzonderlijke firma’s die kwaliteitsvolle rekruteringsdiensten aanbieden,en die in staat zijn om met succes waardevolle mensen na te gaan en te selecteren voor jouw groeiend bedrijf.

Een goede rekrutering begint met het begrijpen van wat juist gevraagd wordt – en hier verwijzen we niet enkel naar de gevraagde vaardigheden van de sollicitant ( alhoewel dit wel belangrijk is) , maar we verwijzen ook naar een grotere en meer in de diepte analyse die zowel de job, de werkomgeving, de mensen en de werkcultuur betreft.

Een echt Tier-1 rekruteringsbedrijf probeert de gedragspatronen, de competenties, de belangen en de mogelijkheden te doorgronden die een top uitvoerder in het bedrijf moet eigen zijn. Te samen met de traditionele methodes van selecteren op basis van bepaalde criteria, het telefonisch screenen en de individuele gesprekken , gaan Tier-1 firma’s persoonlijkheids- profilering en sollicitatiebeoordelingen toepassen , samen met ondersteuning van een onderzoek naar de achtergrond en de referenties.

En anders dan het interview van mens tot mens, dat altijd ook nog het risico op een misvatting met zich draagt, vermindert een wetenschappelijk ontwikkelde beoordeling van de sollicitant de kans op een ongeschikte kandidaat tot een minimum. In tegenstelling tot wat men meestal verkondigt, is het niet mogelijk om waardevolle en betrouwbare beoordelingen te “faken”. En kandidaten die proberen te faken, bedriegen alleen zichzelf!

Succesvol iemand tewerkstellen is geen kinderspel, het is echter iets dat je niet zelf moet proberen. De beste Tier rekruteringsfirma’s zijn speciaal opgeleid om alleen de beste werkwijzen in de industrie toe te passen, zijnde een gestructureerd sollicitatieproces, een wetenschappelijk bewezen beoordelingsprofiel, en een gedetailleerde analyse van de noden van het bedrijf.

Als besluit zien we dat zelf iemand rekruteren gevaarlijk, duur, bedrukkend en wettelijk riskant is. Volg dus de raad van Peter Drucker : huur een professionele rekruteerder in en vermijd de 66% kans op mislukking.

 

Meer infromatie over assessment in Amsterdam op deze website

Voor meer info : Klik hier….