Website Aanmelden
Image default
Dienstverlening

Hoe leg je glasvezel aan?

Tegenwoordig willen meer en meer mensen een glasvezelbekabeling in hun stad of dorp aanwezig hebben omdat het gewoonweg tal van voordelen met zich meebrengt.  Het voordeel ervan is dat glasvezel over een even snelle upload snelheid   bezit dan de downloadsnelheid terwijl dit bij andere bekabelingen niet het geval is.  Het nadeel van glasvezelbekabeling is dat het natuurlijk niet goedkoop is, het duurt lang en  het neemt zeer veel tijd in beslag.

 Het eerste wat men doet bij het aanleggen van de bekabeling  is dat deze in de straat gelegd moet worden.  Het word aangeraden om dit met de allergrootste zorg te doen want  indien er een breuk of scheur in de bekabeling komt kan dit veel extra tijd  in beslagen nemen en veel extra kosten met zich meebrengen.  Indien de kabel beschadigt is of men wilt de kwaliteit van de verbinding meten maakt men gebruik van een OTDR meeting.

De volgende stap gaat ervoor dat om de glasvezel van de straat naar je huis aan te leggen.  Door middel van een speciale boor te gebruiken gaan ze een tunnel onder je huis doorboren  en dan maakt men een gat waar de bekabeling uitkomt. Deze plaats mag jij zelf kiezen.

De laatste stap bij het aanleggen van glasvezel is het boren vanaf de buitenmuur naar binnen. Zoals ik al reeds vermeld heb kan je zelf kiezen waar deze bekabeling doorkomt en vervolgens gaat men de glasvezelbekabeling verbinden met een modem.

 Dit zijn de stappen die je moet volgen om een glasvezelbekabeling aan te leggen, na deze uitleg klinkt het misschien  een niet zo moeilijke  handeling maar ik kan je zeker vertellen dat het niet makkelijk is. Bij het aanleggen mag je de bekabeling niet aanraken met je huid en moet je altijd gebruik maken van speciaal gereedschap.  Eén techniek die men gebruikt om de glasvezel kabels aan te leggen  is een blaastechniek waarmee men  het door kabels heen blaast , genaamd brand-rex.  

Voor meer info : Klik hier….