Website Aanmelden
Image default
Commercial

Op zoek naar verkoeling in jouw woning? Ontdek de voordelen van zonwerend glas!

Met de zomer in aantocht zijn we allemaal op zoek naar manieren om koel te blijven in de hitte. Zonwerend glas is een van de beste opties die we hebben om ons te beschermen tegen de hitte en tegelijkertijd energie te besparen. In deze blogpost zullen we de voordelen van zonwerend glas bespreken en hoe het werkt om ons te beschermen tegen de zon en de hitte.

 

Wat is zonwerend glas?

Zonwerend glas is een type glas dat ontworpen is om de hoeveelheid warmte te verminderen die het gebouw binnenkomt door de zonnestralen te reflecteren en te absorberen. Het is gemaakt door het toepassen van een speciale coating op het glas, die zowel onzichtbaar als duurzaam is. Zonwerend glas is verkrijgbaar in verschillende tinten en gradaties om aan de verschillende eisen van de klanten te voldoen. Het kan ook gecombineerd worden met verschillende soorten glas, zoals geluidswerend en isolerend glas.

 

Voordelen van zonwerend glas

Zonwerend glas heeft veel praktische voordelen. Het kan helpen om de temperatuur in uw huis of gebouw aanzienlijk te verlagen en zo uw energiekosten te verlagen. Het kan ook schittering verminderen, wat nuttig kan zijn bij het verminderen van oogvermoeidheid en het verbeteren van de helderheid van uw beeldscherm. Als bonus, kan zonwerend glas ook helpen bij het verminderen van schadelijke UV-straling, wat beter is voor uw huid en interieur.

 

Hoe werkt zonwerend glas?

Zonwerend glas werkt door middel van een speciale coating die is aangebracht op het glas. Deze coating reflecteert de zonnestralen en absorbeert warmte waardoor de hoeveelheid warmte die in uw huis of gebouw komt afneemt. Sommige soorten kunnen ook infra-rode stralen blokkeren om verder te helpen bij het reguleren van de temperatuur. Met zonwerend glas kunt u genieten van een comfortabele en koele omgeving zonder afhankelijk te zijn van airconditioning of ventilatie.

 

Hoe kies ik zonwerend glas?

Bij het kiezen van het juiste type en de juiste gradatie van zonwerend glas, zijn er bepaalde factoren waarmee je rekening moet houden. Als je een gebouw hebt dat veel zonlicht krijgt, is het verstandig om een hogere gradatie zonwerend glas te kiezen. In regio’s met extreme temperaturen is het raadzaam om een isolerend zonwerend glas te kiezen om de temperatuur te reguleren en energie te besparen, maar gelukkig is dit niet het geval in Nederland en is dit niet perse nodig. 

 

Ben jij ook overtuigd van het nut en het voordeel van zonwerend glas? Neem dan snel een kijkje op de website van Glasgigant!

https://www.glasgigant.nl/dubbel-glas/