Kiest u voor een hoge- of lagedruk stoomketel?

Websiteaanmelden

Stoomketels worden in diverse industrieën gebruikt. Als u voor een van uw bedrijfsprocessen een stoomketel nodig heeft, is het belangrijk na te gaan welke ketel het beste aansluit bij uw werkzaamheden. Bij Novum, de producent van stoomketels, kiest u uit verschillende hogedruk en lagedruk ketels. Een lagedruk stoomketel heeft een maximale werkdruk die lager ligt dan 0,5 bar, wat inhoudt dat de ketel is voorzien van veiligheidstoestellen welke zijn afgesteld op 0,5 bar. Bij een hogedruk stoomketel ligt de druk juist hoger. Alle ketels hebben een hoog rendement en een lage NOx emissie. Hierbij heeft u vaak de mogelijkheid om uw stoomketel in grote mate te automatiseren. Als u dit wenst, komen vakmensen uw stoomketel installeren.

Denk aan het milieu bij de aankoop van een nieuwe stoomketel

Stoomketels ouderwets? Voor warmte-opwekkingsprocessen en stoomproductie is het gebruik van een stoomketel aangeraden. Hierbij is het belangrijk dat de ketel voldoet aan de wetgeving en dat het rekening houdt met rationeel energieverbruik en het milieu. Daarom heeft Novum een productlijn industriële stoomketels ontwikkeld die is gebaseerd op het zogenaamde vuurgang-waterpijp principe. Hierdoor heeft uw stoomketel gunstige stoomopwekking eigenschappen en is de temperatuurverdeling in de ketel erg gelijkmatig. Daarbij is uw stoomketel altijd voorzien van een op de ketel afgestelde brander en kwalitatief hoogwaardige appendages. De vakmensen van Novum zorgen altijd voor een zorgvuldige installatie en komen ook langs voor een onderhoud. Ontdek snel het aanbod van de specialist en koop de stoomketel die aansluit bij uw situatie.

Laat uw stoomketel onderhouden door specialisten

Heeft u een of meerdere stoomketels in uw bedrijf? Dan is het belangrijk om de stoomketel regelmatig een onderhoudsbeurt te geven, zodat u de levensduur van het apparaat kunt verlengen. Hiervoor schakelt u de specialisten van Novum in. Deze producent van stoomketels zorgt voor een kwaliteitsvol resultaat. Daarnaast bespaart u ook kosten en tijd met het onderhoud. De vakmensen beschikken over een grondige technische kennis en inzicht, zodat uw onderhoud in een mum van tijd is gebeurd. Wanneer uw stoomketel echt aan vervanging toe is, koopt u bij deze specialist een nieuwe hoge-of lagedruk ketel met een hoog rendement en lage Nox-emissie.