Tweedehands elektrische fiets kopen, waar op letten?

Elektrische fietsen zijn nog altijd sterk in opkomst, wel zijn ze nog steeds ongelooflijk duur. Een nieuwe e-bike heeft veel voordelen. De fiets beschikt namelijk over de nieuwste techniek, de software is nieuw, heeft een sterke motor en de accu staat aan het begin van zijn levenscyclus. Niet alleen het aanbod nieuwe elektrische fietsen is interessant. Met een tweedehands elektrische fiets is het mogelijk om honderden euro’s te besparen. Als je van plan bent om een tweedehands e-bike aan te schaffen lees dan snel verder.

Tweedehands elektrische fiets kopen waar op letten. Voordat je een tweedehands elektrische fiets aanschaft moet de prijs-kwaliteitverhouding in orde zijn. Tweedehands elektrische fietsen zijn goedkoper, maar het is wel lastig om de technische staat van de fiets te beoordelen. Een belangrijk onderdeel van een tweedehands e-bike is de accu. De staat van de accu is namelijk erg bepalend voor de staat van de elektrische fiets. Laat de accu testen door een fietsenzaak, alleen zo weet je wat de accu nog waard is.  Het is vaak goedkoper om een accu te reviseren dan de accu volledig te vervangen. De kilometerstand geeft een idee van de afstand die de fiets heeft afgelegd en wat de staat van de accu zal zijn. 

Naast de technische onderdelen is het ook belangrijk om de andere onderdelen van de fiets te controleren. Is de motor geruisloos? Doen de remmen het nog goed? Zien de remblokjes er nog goed uit? Is het zadel in goede staat? En zijn stuur en zadel makkelijk te verstellen? Is de fiets roestvrij? Werkt de verlichting goed? Als alle onderdelen er nog goed uitzien en de accu nog een aantal jaren meekan, is een tweedehands elektrische fiets het overwegen waard. Houd er wel rekening mee dat hoe goed jouw net gekochte tweedehands elektrische fiets ook is onderhouden, er kan altijd iets gebeuren of kapot gaan. Een proefrit is zeker te adviseren, zeker als je van plan bent om de fiets mee te nemen op vakantie. Tegenwoordig nemen veel mensen zijn of haar e-bike mee op fietsvakantie in Spanje. Alle info over en tips fietsvakantie Spanje geven we je hier. Er zijn veel mooie plekken te ontdekken in Spanje. De top 10 mooiste fietsgebieden in Spanje zijn: Catalonië, Rioja, Asturië, Andalusië, Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Pyreneeën, Murcia en Ibiza.