Website Aanmelden
Image default
Architectuur

Zelf hulp technieken en het psychologisch dilemma

Als je ooit aan een psycholoog zou vragen of iedereen wel nood heeft aan een psychologische onderzoek, zullen de meesten daarmee wel akkoord gaan en iets zeggen in de aard van :” Wel, dat is zeker geen slecht idee, iedereen zou tenminste om de vijf jaar zich eens psychologisch moeten laten onderzoeken.” Bij het ouder worden zou dit zelfs belangrijk kunnen zijn om te doen, omdat veel mensen dan te maken krijgen met dementie, geheugenverlies en andere ernstige psychologische situaties.

We weten natuurlijk allemaal wel dat de kans om een bezoekje te brengen aan de psycholoog niet zomaar op je doe-lijstje staat, tenzij je misschien lijdt aan een of andere depressie of een gekend psychologisch probleem hebt. Ik ga je een klein geheimpje vertellen, veel psychologen zijn psycholoog geworden omdat ze zelf een klein beetje gek zijn en ze besloten dus om psychologie te studeren om eigenlijk zichzelf te kunnen verklaren. Nee, dit is geen grapje.

Als je je dus zorgen maakt om een psycholoog te vertrouwen,zou je dat beter niet doen, zelfs als je denkt dat je een beetje gestoord bent, want er is veel kans dat jij gezonder van geest bent dan zij. En ja, in feite is het misschien wel goed dat psychologen wat gek zijn, want we kennen allemaal het gezegde : “ Wat je zegt, ben je zelf !”

Er zijn veel dingen die je zelf kan doen, eerder dan naar een psycholoog gaan. Zo kan je tot tien tellen vooraleer je mond open te doen, als je boos bent, of een dag of twee wachten vooraleer te gaan praten met iemand waarop je kwaad bent. En als je dus dergelijke kleine dingen kunt oplossen, waarom zou je je dan niet een zelfhulpboek aanschaffen en enkele van die technieken uit proberen, want eigenlijk zijn veel van die boeken geschreven door psychologen zoals diegene waarvan je de consultatie steeds maar uitstelt, zelfs als je weet dat het goed voor je is. Denk hieraan om je eigen gedrag om dat psychologisch onderzoek en de bijhorende evaluatie uit te stellen, te overwinnen.

Meer weten over het onderwerp psychologie? Bezoek de psycholoog.nl en u vindt talloze artikelen over dit onderwerp om u geestelijk te verrijken. Verder kunt u ook op deze website Hier vindt u onderwerpen met betrekking tot de psychologie. Verder kunt u een psycholoog in Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht of Amsterdam boeken.

Voor meer info : Klik hier….