Website Aanmelden
Image default
Aanbiedingen

Deskundig advies in werkvermogen

Op zoek naar onafhankelijk deskundig advies over de regionale arbeidsmarkt? Bij ADEA helpen meer dan 15 gecertificeerde deskundigen jou. Het bedrijf is landelijk actief en was altijd onderdeel van A-rea, maar sinds 2020 gaan zij verder als ADEA: Arbeids Deskundig Expertise en Advies. Al meer dan 15 jaar focust de arbeidsdeskundige expertise zich op hoogwaardige en onafhankelijke dienstverlening. 

In samenwerking met Amplooi

Amplooi is een organisatie dat werknemers helpt en begeleidt op het gebied van outplacement, loopbaan coaching en re-integratie. ADEA is daarentegen een expert in werkvermogen die onafhankelijk arbeidsdeskundige onderzoeken uitvoert. 

Juist omdat de samenwerkingen tussen ADEA en Amplooi zo dicht bij elkaar liggen werkt het in elkaars verlengde en geeft het verbinding binnen het verzuimproces. De combinatie van kennis, kunde en ervaring op het gebied van baankansen en werkvermogen zorgen voor een snellere re-integratie. Dit komt voor alle partijen ten goede. 

Mobiliteitsprogramma 

Onderdeel van ADEA is ‘Versneld naar werk’. Dit is een mobiliteitsprogramma dat bestaat uit meerdere dienstverleningen die samen en onafhankelijk op een flexibele manier ingezet kunnen worden. Binnen het mobiliteitsprogramma wordt onderscheid gemaakt in een re-integratie binnen én buiten het bedrijf, ook wel het eerste en tweede spoor genoemd.

Bij het eerste spoor van ‘versneld naar werk’ wordt er gezocht naar mogelijkheden voor een re-integratie binnen het bedrijf waar je in dienst bent. In sommige gevallen kun je terugkomen in je oude functie met aanpassing en begeleiding. In andere gevallen kun je in een andere geschikte functie terugkeren in het bedrijf. Het tweede spoor van re-integratie richt zich op de mogelijkheden buiten het bedrijf waar je in dienst bent. Dit ‘versneld naar werk’ traject is gefocust op de krachten van de klant en welke kansen er op de huidige arbeidsmarkt liggen.

Kwalitatieve dienstverlening

Alle experts en arbeidsdeskundigen van het bedrijf staat ingeschreven in het register van Stichting Register Arbeidsdeskundigen (SRA). De arbeidsdeskundigen verbinden zich hiermee met gedragscodes en waarborgt een onafhankelijke positie ten opzichte van de medewerker en werkgever.