Belang van een merkenbureau

Websiteaanmelden

Een goede merkenbureau is je grootste vriend. Het is een organisatie die zich specialiseert in juridische bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Ben je van plan een merk op te starten? Dan is het handig dat je hulp zoekt bij een bureau die zich daarin specialiseert.

 

Merkonderzoek door een merkenbureau

Bij het opstarten van een merk komt een hoop kijken. Je bent waarschijnlijk al bezig met het bedenken van een naam en logo, maar hoe dan verder? Er moet gecheckt worden of dat wat je bedacht hebt nog wel beschikbaar is en niet gevoelig ligt tot het schenden van andere namen en logo’s. Met het laten uitvoeren van een onderzoek betreft jouw zaak krijg je dus antwoorden om de reguliere vragen, maar ook op eventuele juridische conflicten.

 

Laat een merkenbureau jouw merk registreren

Door jouw merk te registreren zorg je ervoor dat je rechten verkrijgt tot het gebruiken van een bepaalde naam of logo. Dit gaat vaak samen met een bepaalde product/dienst binnen een bepaald gebied zoals bijvoorbeeld de Europese Unie, Benelux of geheel internationaal gebied. 

Hou wel in het achterhoofd dat het aanvragen van een Europese merkregistratie meer tijd neemt dan een aanvraag in de Benelux. Dat komt omdat merkregistratie op Europees niveau in een groter aantal staten moet worden geregistreerd dan binnen de Benelux.

 

Een merkenbureau je merk laten bewaken

Het registreren kost veel tijd en geld. Je wilt dan ook dat dit goed wordt bewaakt, een merkenbureau neemt vaak de rol als bewaker op zich tegen een bepaalde vergoeding. Het bewaken hiervan komt voor op verschillende niveaus. Vaak hanteren bureaus verschillende abonnementen die passen bij de selectie waar jij je in bevindt, prijzen verschillen per pakket.

Een merkenbureau kan vele zaken uit handen nemen die erg tijdrovend zijn. Laat je daarom goed informeren wat ze wel en niet doen en vergelijk verschillende aanbieders.