Vraag altijd een offerte aan alvorens auto importeren

Wanneer u besluit een auto te laten importeren, dan is het verstandig om van tevoren informatie over de prijs van de auto en de dienstverlening van uw specialist in te winnen. U zit namelijk niet te wachten of kosten achteraf. Een auto importeren brengt de nodige kosten met zich mee. Er zijn niet veel auto import bedrijven in Nederland. Het is belangrijk dat u de juiste specialist kiest, waar u een offerte aan kunt vragen. In deze offerte staat dan precies wat de kosten zullen zijn. Wilt u een auto invoeren, dan komt u ook nooit voor verrassingen te staan. Het is dan wel belangrijk dat de offerte zo specifiek mogelijk wordt ingevuld, zodat er een goede indicatie van de kosten gegeven kan worden. Zo is het belangrijk om het specifieke merk aan te geven en daarbij ook het bouwjaar en het model van de auto.

Auto invoeren en vervolgens aangeven

Een klassieke auto invoeren is leuk, maar er dienen ook een aantal zaken goed geregeld te worden. U dient uw auto bijvoorbeeld aan te geven. Een auto importeren stopt niet nadat deze in Nederland is. Een auto invoeren vereist ook daarna nog wat activiteiten. Zo moet uw auto aangegeven worden nadat deze in Nederland is aangekomen. Gelukkig hoeft u dit niet hals over kop te regelen; u heeft hier 12 maanden de tijd voor. Er zijn wel een aantal documenten nodig om aangifte te kunnen doen. Natuurlijk hoort hier een kopie van uw identiteitskaart of paspoort bij, de inschrijving in de basisadministratie van de gemeente waar u in Nederland woont en een kopie van de factuur van de auto. Al deze documenten zijn benodigd. Natuurlijk moet u altijd in Nederland uw nieuwe auto aangeven.

Verzeker uw auto na het importeren goed

Een auto laten importeren door een autohandelaar die kennis heeft van klassieke auto’s, dat is een goed idee. U wilt namelijk wel dat de import van uw auto vlekkeloos verloopt. Zoals elke andere auto in Nederland, moet ook een geïmporteerde auto verzekerd worden. Laat u een auto importeren door een specialistisch bedrijf, dan moet ook het transport verzekeren. Zo weet u zeker dat als er bijvoorbeeld een schip in zwaar weer terechtkomt, het beschadigd raakt. Natuurlijk gebeurt dit zelden en verloopt het vervoer van het voertuig vrijwel altijd vlekkeloos. Natuurlijk wilt u verzekerd zijn tegen onvoorziene schade als u een auto laat invoeren. Gaat u in zee met een professioneel auto import bedrijf, dan kunt u hier ook vrijwel altijd een verzekering afsluiten. Deze verzekering eindigt dan zodra u de auto in het bezit heeft.

Voor meer info : Klik hier….