Close

Goede begeleiding voor de kinderen tijdens de scheiding

Is het punt aangebroken dat u uw kinderen het nieuws heeft verteld dat u gaat scheiden? Dan is het belangrijk om hier continu goed mee om te blijven gaan. Scheiden doe je samen biedt als één van de eerste bureaus in Nederland kinderbegeleiding tijdens en na een echtscheiding. Stapsgewijs worden de kinderen door het proces van een echtscheiding geloodst. Maar ook in de periode na de scheiding staat het belang van het kind voorop. De kindercoach heeft veel ervaring omdat zij zelf ook kind is van gescheiden ouders. Op alle vragen wordt antwoord gegeven vanuit de belevingswereld van het kind. De reacties van de kinderen zijn zeer positief.  

De financiële gevolgen wanneer u gaat scheiden

Als u gaat scheiden is goede communicatie erg belangrijk. Blijf daarom in gesprek met elkaar tijdens de scheiding  Scheiden doe je samen begrijpt dat dat niet iets is waar u zich graag mee bezig houdt op het moment van scheiden, maar het is wel heel belangrijk voor de toekomst. Wat kost het om te scheiden? Welke financiële gevolgen heeft de scheiding? Hoe zit het met pensioen? Hoe kijkt de Belastingdienst tegen een scheiding aan? Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen die beantwoordt moeten worden. Scheiden doe je samen zet voor u alles op een rijtje. Heeft u behoefte aan meer persoonlijke uitleg? Een gratis informatiegesprek is ook mogelijk!   

Scheiden met kinderen: wat is de beste manier om het de kinderen te vertellen?

Scheiden van uw partner heeft niet alleen gevolgen voor uzelf, maar ook voor alle andere personen die dicht bij u staan. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen.

Het is belangrijk dat u de kinderen eerlijk vertelt dat u heeft besloten om uit elkaar te gaan. Kinderen hebben behoefte aan duidelijkheid en willen weten waar ze aan toe zijn. Het is begrijpelijk dat een gesprek aangaan met uw kind een van de moeilijkste dingen is wanneer u gaat scheiden. Scheiden doe je samen geeft u graag advies dat van toepassing is tijdens het gesprek, maar ook na het gesprek met de kinderen. Vergeet uw kinderen vooral niet zo vaak mogelijk te vertellen dat het scheiden niet hun schuld is.

© 2019 Website Aanmelden | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.