Tips om je cortisolniveau te reguleren

Websiteaanmelden

Tips om je cortisolniveau te reguleren

Iedereen heeft wel eens last van stress. Een bepaalde mate van stress is noodzakelijk om goed te kunnen reageren in bepaalde situaties. Tijdens het hebben van stress wordt het hormoon cortisol aangemaakt in de bijnieren. Dit hormoon zorgt ervoor dat je snel kunt handelen tijdens stressvolle situaties. De mate en duur van stress is in de hedendaagse maatschappij alleen enorm veranderd en verhoogd vergeleken met vroeger. Het hebben van een te hoog cortisol kan tot allerlei vervelende gevolgen leiden, zoals maagklachten, overgewicht en een negatieve stemming. In deze blog geven wij je tips om je cortisolniveau te verlagen.

Een te hoog cortisolniveau

Normaal gesproken breekt je lever de stresshormonen in twee dagen af. Echter zal cortisol zich opstapelen als je continu stress ervaart. Chronische stress komt helaas vaak voor en kan zorgen voor vervelende effecten op het lichaam. Zo kunnen mensen vaak moeilijk in slaap komen of worden ze regelmatig wakker. Hiernaast heeft een hoog cortisolniveau ook impact op je humeur en stemming, in zoverre dat je zelfs depressieve gevoelens kan ervaren. Ook je immuunsysteem kan aangetast worden, waardoor je weerstand verlaagt. Zelfs je hersenen kunnen beschadigd worden door een te hoog cortisolniveau, waardoor je sneller geprikkeld zult worden.

Tips om je cortisolniveau te verlagen

Bovenstaande gevolgen zijn slechts een aantal voorbeelden en geven al aan hoe schadelijk het kan zijn om een hoog cortisolniveau te hebben. Gelukkig zijn er manieren om je cortisolniveau te verlagen. Hieronder geven wij een aantal handige tips:

  • Zorg voor gezond eten. Het is belangrijk om te zorgen dat je bloedsuikerspiegel op peil blijft zodat je minder snel stress zal ervaren. Hiervoor kan je het beste verse groenten en fruit eten in plaats van vet eten. Het drinken van voldoende water is hierbij ook van belang.
  • Beweeg voldoende.Lichamelijke inspanning kan een groot verschil maken in het aanmaken van endorfine, een gelukshormoon. Door regelmatig te bewegen zal je stressniveau kunnen dalen waardoor er minder cortisol wordt aangemaakt. Put jezelf echter niet uit, want dat kan weer voor stress zorgen.
  • Zorg voor een vast slaapritme. Voldoende slaap is belangrijk om te zorgen dat je uitgerust bent en minder snel gestrest raakt. Een vast slaapritme is bevorderlijk voor je lichaam en mate van stress. 
  • Ontspan. Het belangrijkste om je cortisolniveau te verlagen is door te ontspannen. Dit kan op verschillende manieren, zo zijn er een heleboel ontspannings-, meditatie- en ademhalingsoefeningen die je kunt uitvoeren. Yoga en mindfulness zijn ook methodes om goed te ontspannen.
https://liberi.nl/

Het ideale gehandicaptenvoertuig vinden

Websiteaanmelden

Hoe kan je het ideale gehandicaptenvoertuig vinden? Dit hangt natuurlijk van een flink aantal zaken af. Zo is het belangrijk om te zorgen dat je weet wat allemaal wel en juist niet mag. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te bekijken welk voertuig het beste bij je past. Alleen al om die reden is het daarom aantrekkelijk om te weten welke mogelijkheden er allemaal voor je liggen. Wanneer je een aantal zaken goed voor ogen houdt, dan is het goed mogelijk om te vinden wat je zoekt. Let daarom op de volgende zaken als consument.

Voldoen aan de regels

De scootmobiel die je gaat gebruiken moet in de eerste plaats wel voldoen aan een aantal regels. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee je mag rijden. Dit is dan ook een reden om goed te kijken welk type aandrijving je kiest. Je kan bijvoorbeeld een elektrisch voertuig nemen. Je kan echter ook voor een voertuig op benzine kiezen. Het is goed om deze zaken in het oog te houden. In dat opzicht is het bijvoorbeeld ook slim om advies aan een expert zoals Fast & Furious Scooterwinkel te vragen. Daarmee kies je met meer zekerheid je voertuig.

Passen bij je eigen wensen

Het is natuurlijk ook belangrijk dat het gehandicaptenvoertuig van je keuze past bij je eigen wensen. Zo wil je bijvoorbeeld wel een bepaalde mate van comfort ervaren. In dat opzicht is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat aan bepaalde wensen en eisen op het gebied van aanpasbaarheid wordt voldaan. Denk aan de stoel en de armleuning. Denk echter vooral ook aan het aanpassen van de lengte of het verstellen van de stuurkolom. Dit maakt het rijden veiliger en comfortabeler. Dit komt niet alleen de bestuurder, maar ook de andere weggebruikers ten goede. Dit weegt in belangrijke mate mee.

Kijken naar het design

Natuurlijk wil je je wel ook gewoon fijn voelen op je scootmobiel. In dat opzicht is het dus ook belangrijk om te kijken naar het design van het voertuig. Wanneer je kijkt naar wat de moderne modellen te bieden hebben, dan zie je bijvoorbeeld mooie scherpe lijnen. Daarnaast is er ook veel meer mogelijk op het gebied van mooie kleuren dan voorheen. Dit zijn natuurlijk wel allemaal aantrekkelijke voorwaarden. Het maakt het een stuk leuker om met het voertuig de weg op te gaan. Dit is een goede zaak, want dat is natuurlijk ook de bedoeling.

Letten op de kwaliteit

Je wil er ook zeker van zijn dat jouw scootmobiel van goede kwaliteit is. Zaken zoals goede vering en sterke remmen zijn bijvoorbeeld altijd belangrijk om te hebben. Ook de kwaliteit van de motor speelt een rol. Het zijn al dit soort zaken die je kan bespreken met de medewerker die je helpt bij het maken van de juiste keuze. Aan de hand van alle zaken die ertoe doen is uiteindelijk goed te bepalen welk voertuig je het best kan kiezen om jouw mobiliteit te verbeteren als mindervalide. Alle reden om daar dus goed naar te kijken.

Op een goede manier afleveren

Ook niet onbelangrijk is het gebruiksklaar maken van het voertuig. Wanneer je met je scootmobiel de weg op wil, dan is het wel goed om te weten dat het voertuig geheel op jou is aangepast en afgesteld. Daarom is het goed om deze bij de specialist aan te schaffen. Ook het gebruiksklaar maken wordt dan goed verzorgd. Bijvoorbeeld bij het afleveren van het voertuig. Op die manier weet je helemaal zeker dat je er op een goede manier gebruik van kan maken. Dat is een belangrijke factor in het geheel als het gaat om de keuze.

 

https://www.baaz.nl/wat-de-automotive-industrie-van-de-scootmobiel-kan-leren

Mondzorg in Den Haag

Websiteaanmelden

Mondzorg in Den Haag is een belangrijk aspect van de mondverzorging en als je je mond in optimale gezondheid en staat wilt houden, dan is het nodig dat je af en toe een mondzorgspecialist in Den Haag bezoekt. Je kunt natuurlijk zelf ook heel erg veel voorkomen en je kunt in ieder geval voorkomen dat je niet elk jaar naar de mondzorg specialist in Den Haag hoeft. Elke dag twee keer goed poetsen en elke dag ragen kunnen al een heleboel problemen voorkomen. Tandproblemen en mondproblemen zijn echter ook nooit helemaal te voorkomen, want sommige mensen hebben gewoon eenmaal een slecht en kwetsbaar gebit. Op het moment dat je vervolgens al iets verkeerds eet dan kan het snel gaan en dan heeft ook poetsen en ragen gewoon geen zin. Bij een mondzorg specialist in Den Haag kunt u niet alleen terecht voor problemen aan uw mond, maar ook degelijk wel voor problemen aan uw tanden. Daar waar de tandarts en een mondzorg specialist zich normaalgesproken uitstekend aanvullen, overlappen sommige taken elkaar ook wel. Zo kun je bij een mondzorg specialist in Den Haag ook wel tandsteen laten verwijderen of gaatjes laten behandelen, iets wat normaalgesproken bij de tandarts gebeurd. Je kunt zelf ook voorkomen dat je dit hoeft te laten doen, door goed te poetsen maar vooral ook te ragen. Heel veel mensen vergeten vaak te ragen of te stoken en daardoor worden de gebieden tussen de tanden niet aangepakt en hier bevindt zich vaak een hele hoop tandplak, wat op ten duur zich weer kan gaan vormen in tandsteen. Dit moet dan verwijderd worden door middel van een speciale gebitsreiniging door de tandarts of door de mondzorg specialist in Den Haag. Meer weten over mondzorg in Den Haag Kijk dan even op de bovenstaande website of maak vandaag nog een afspraak met mondzorg in Den Haag.Voor meer info : Klik hier….

De belangrijkste vitamines

Websiteaanmelden

In totaal zijn er 13 verschillende soorten vitamines. De meest bekende vitamines zijn natuurlijk vitamine A, B, C en D. Ieder van deze vitaminen heeft een eigen werking. Daarnaast worden ze ook anders opgenomen en ook op een andere manier verwerkt in het lichaam van de mens. In principe kan je vitamines vergelijken met mineralen. Het zijn beide factoren die noodzakelijk zijn voor het menselijk lichaam om naar behoren te functioneren. Wel is er een groot en duidelijk verschil tussen vitaminen en mineralen. Vitamines zijn allemaal natuurlijk en komen uit de natuur. Ook kan het door planten of dieren aangemaakt worden. Mineralen komen in principe uit dode aspecten van de natuur. Planten nemen deze mineralen vooral op uit de aarde. De vitaminen en mineralen worden dus niet zelf door het lichaam aangemaakt en worden opgenomen door factoren uit de natuur. Daarom moeten mensen deze vitaminen binnenkrijgen door middel van drank en voeding, in tegen stelling tot dieren die dit wel zelf aanmaken. Je kan hier bijvoorbeeld denken aan het drinken van melk of verschillende vleessoorten, waardoor je deze vitaminen binnenkrijgt. Je veel verschillende voeding waarbij je dezelfde vitaminen binnenkrijgt, zo heb je bijvoorbeeld vele soorten vitamine b12 voeding waarmee je genoeg van deze vitaminen binnenkrijgt. Uit onderzoek blijkt echter dat het niet is vastgesteld dat alle vitamines aanwezig moeten zijn in het lichaam zodat dit goed kan functioneren. Er zijn wel veel stoffen die wel noodzakelijk zijn, zoals bijvoorbeeld de mineralen calcium, magnesium, kalium, natrium, chloride en fosfor. Ook zijn er verschillende spoorelementen die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Deze zijn jodium, ijzer, chroom, koper, zink, mangaan, seleen en molybdeen. Met deze stoffen wordt de gezondheid van het lichaam geoptimaliseerd. Op www.topvitamins.nl kun je meer informatie vinden over voedingssupplementen en ook kunnen je deze via de site aanschaffen.  

Voor meer info : Klik hier….

Ooglidcorrecties

Websiteaanmelden

Een ooglid correctie is een plastische ingreep en wordt dan ook altijd uitgevoerd door een plastische chirurg. Het doel van een ooglid correctie is om het hangende oog te corrigeren naar hoe het was voordat het oog begon te hangen. Na de eeuw wisseling wordt een ooglidcorrectie niet meer zo vaak vergoed als dat in de vorige eeuw gebeurde. Dit komt omdat velen vinden dat een ooglid correctie niet gedaan wordt vanwege medische noodzaak maar uit cosmetische beweegredenen; men vindt een hangend ooglid gewoon niet mooi en wilt dit dus veranderen. Toch hoor je ook steeds vaker dat mensen vinden dat de boven ooglidcorrectie wel vergoed zou moeten worden. In de toekomst zal dit waarschijnlijk ook weer vergoed worden zoals dit ook gebeurde voor de eeuwwisseling.

Een ooglidcorrectie vergoeding is erg belangrijk voor sommige mensen. Veel mensen hebben namelijk last van een hangen ooglid. Vooral het bovenooglid kan voor problemen zorgen. Het ooglid kan in zoverre over het oog hangen dat er weinig licht binnenkomt. Hierdoor moet het oog erg hard werken om goed te functioneren. Dit kan leiden tot hoofdpijn en vermoeidheid. Daarnaast hebben deze mensen ook last van beperkt zicht.

Bij de ooglidcorrectie wordt de overtollige huid van het weefsel van het ooglid verwijdert. Na het corrigeren van het ooglid, hangt het ooglid niet meer voor de ogen en hiermee verdwijnen ook de overige klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Ook is het zicht na de operatie weer optimaal. Er zijn aanzienlijke verschillen bij de ooglidcorrecties voor en na. Daarnaast oogt men ook een stuk minder vermoeid en ziet er gezonder uit.

Toch is het verstandig om erg goed na te denken over een ooglidcorrectie. Soms is dit niet altijd de juiste procedure. Andere ingrepen zullen bijvoorbeeld beter passen als er spierweefsel beschadigt is. Wanneer de ooglid correctie weer vergoed zal worden is ook onduidelijk en ook zal het alleen vergoed worden als je voldoet aan de strenge eisen die gesteld zullen gaan worden.

Voor meer info : Klik hier….

De vitamineboer

Websiteaanmelden

Een tekort aan vitamine D ontstaat niet van de een op de andere dag. Vitamine D wordt door ons lichaam aangemaakt met behulp van het zonlicht. Als in de winter de hoeveel zonlicht sterk afneemt ontstaat de kans dus dat er een tekort ontstaat.  Nu zijn er ook een aantal risicogroepen vastgesteld. Dit zijn mensen op leeftijd, baby’s en vrouwen die dagelijks een boerka dragen vanwege hun geloofsovertuiging

Omdat een tekort aan vitamine D erg schadelijk kan zijn is het belangrijk dat deze mensen op andere manieren aan hun vitaminen komen. Hiervoor zijn er gelukkig supplementen op de markt. Zo’n supplement is bijvoorbeeld 5-HTP, dit supplement zorgt ervoor dat je vitamines binnenkrijgt die je anders in de winter niet hebt. Wat nog wel van belang is om te vermelden is het feit dat deze supplementen puur dienen als toevoeging aan de voeding en niet ter vervanging kunnen dienen.

Uit onderzoek is gebleken dat een kwart van de bevolking In Nederland een tekort aan vitamine D heeft. In eerste instantie hoeft dit weliswaar niet schadelijk te zijn maar men moet er wel op een juiste manier mee omgaan. Een logisch advies voor mensen is om zeker in de winter goed en gezond te eten. Ter aanvulling is het dan ook nog is verstandig om supplementen te gebruiken. Topvitamins is een leverancier van supplementen en hebben een zeer breed aanbod te bieden voor haar consumenten. Het is aan te raden om is een kijkje op de website van dit bedrijf te kijken. Mocht je nu echt interesse in hun producten hebben schrijf je dan in op de website. Op deze manier zorg je ervoor dat je de maandelijkse nieuwsbrief ontvangt. Het is altijd beter om gezondheidsproblemen te voorkomen dan te genezen dus het gebruik van supplementen is een verantwoorde keuze.

Voor meer info : Klik hier….

Omega-3

Websiteaanmelden

Gezond, gezonder, omega-3. In een maatschappij waar een gezonde levensstijl steeds meer wordt nagestreefd wordt het natuurlijk ook steeds belangrijker om goed op uw voeding te gaan letten. Het is dan ook niet gek dat in een gezonde levensstijl het product Oligomega-3 niet mag missen. Wat omega-3 nou precies is, wat het met je doet en waar je het kan vinden valt te lezen in dit artikel.

Omega 3 is een groep van meervoudig onverzadigde vetzuren. Nou is het woord vet vrij negatief, maar deze meervoudige onverzadigde vetzuren zijn juist heel gezond en onmisbaar voor ons lichaam. De stof vermindert onder andere ons cholesterol gehalte in ons bloed. Onder de groep van omega-3 valt ook het veelbesproken alfa-linoleenzuur wat essentieel is voor ons eigen lichaam. Oligomega-3 valt in de categorie natuurlijke cholesterolverlagende middelen. Dat betekend dat de kans op aderverkalking afneemt, ook beperkt de stof het risico op hart en vaatziekten en houd het de bloedvaten elastisch. Verder heeft omega 3 ook nog een hoop andere positieve bijwerkingen. Zo is de stof een van de bouwstenen voor eicosanoïden. Dat zijn hormoonachtige stoffen die veel lichaamsfuncties beheren, hun belangrijkste rol is voorzien in de communicatie tussen cellen in jouw lichaam.

De stof is niet alleen fysiek erg goed voor ons, op het mentale gebied kent de stof ook veel positieve werkingen. Het is aangetoond dat de stof een zeer positief effect heeft op onze hersenen. Het is dan ook geen wartaal als ik je vertel dat omega 3 veel gebruikt wordt in de behandeling van psychische aandoeningen. Zo blijkt de stof goed te werken tegen depressies. Een tekort van deze stof kan dan ook veel verschillende aandoeningen veroorzaken, niet alleen depressies, maar ook moordenaars schijnen vaak last te hebben van een omega-3 tekort.

Zorg dus dat u uzelf en uw kinderen en kleinkinderen beschermt onder het motto voorkomen is beter dan genezen. Een aanrader is om het supplement oligomega-3 te slikken, het verlaagt de kans op aandoeningen aanzienlijk en verbeterd ook nog eens de gezondheid van de gebruiker.

Voor meer info : Klik hier….

Vitamine B12, de vitamine die je nodig hebt

Websiteaanmelden

Vitamine B12 is een zeer bijzonder vitamine binnen de totale categorie B-vitamines. Op de website topvitamins.nl  vindt je de supplementen die vitamine B12 bevatten. Over het algemeen hebben vooral ouderen en mensen die vegetarisch zijn grote behoefte aan vitamine B12 omdat het tekort wat zij hebben op te vullen en enigszins te compenseren. Indien deze mensen niet de benodigde vitamines binnenkrijgen kunnen zich in de toekomst diverse lichamelijke klachten opdoen. Het is ook van groot belang dat men niet begrijpt dat een teveel aan vitamine B12 niet kan lijden tot lichamelijke of geestelijke klachten. Een overdosis van deze vitamine kan er juist voor zorgen dat het lichaam extra vitaliseert en het lichaam daarnaast nieuwe kracht van buitenaf binnenkrijgt.

Wat zijn eigenlijk de beste vitamine B12 supplementen? Het staat algemeen bekend dat de Jarrow Formulas uit Amerika een van de beste leveranciers is op het gebied van deze supplementen. Al deze supplementen zijn gemaakt op basis van natuurlijke vormen. Deze Jarrow Formulas B12 zijn verkrijgbaar in de webshop van topvitamins.

De EFSA, beter bekend als de Europese voedselorganisatie is de beheerder van de gezondheidsclaims omtrent deze en nog een tal van andere supplementen. Mocht het noodzakelijk zijn dan kunnen de leveranciers van de bovenbeschreven supplementen hun gezondheidsclaims daar afgegeven en dan controleert de EFSA of deze vitamine binnen Europa verkocht mag worden.

Hier vind je een officiële gezondheidsclaim omtrent vitamine B12 die is ingediend bij de EFSA. B12 draagt bij aan een levering van hernieuwde energie, daarnaast zorgt het voor een reguliere werking van het zenuwstelsel. De B12 vitamine draagt bij tot een vermindering van moeheid bij de mens. Daarnaast draagt tegen vitamine bij tot een gewone vormen van de rode bloedcellen die zich in het lichaam van de mens bevinden. Het belangrijkste is dat deze vitamine ervoor zorgt dat het lichaam normaal blijft functioneren en dat er geen afwijkende processen zich gaan afspelen in het lichaam tijdens het gebruik van deze vitamine.

Voor meer info : Klik hier….

Noodhulp is onmisbaar

Websiteaanmelden

Noodhulp is onmisbaar in rampgebieden, Cordaid Mensen in Nood helpt de meest kwetsbare groepen. Dit doen we aan de hand van 4 pijlers: preventie, voorbereiding, noodhulp en wederopbouw. We staan hierin zij aan zij met de lokale bevolking en richten ons hierbij om zelfredzaamheid.

Welke maatregelen we nemen, bepalen de bewoners zelf. De uitvoer realiseren we met lokale partnerorganisaties.  Wij zetten ons in voor de meest kwestbare mensen in landen die niet de middelen en capaciteit hebben om de gevolgen van een ramp het hoofd te bieden. 

Een ramp is geen natuurverschijnsel waar je niets anders tegen kunt doen dan wachten en reageren. wij geloven dat door het vergroten van de capaciteit van mensen zelf, je het risico op rampen verkleint en de gevolgen ervan beperkt. We geloven in de weerbaarheid en veerkracht van mensen om zichzelf te redden. 

Als de ramp zijn nieuwswaarde heeft verloren en de camera’s weg zijn, dan begint het echte werk. Bij wederopbouw na een ramp denken we altijd aan de volgende ramp. Alles is er op gericht om het leven snel weer zo normaal mogelijk te maken. 

Enkele voorbeelden van onze werkwijzes: bouwen van cycloon en aardbevingbestendige huizen, anticiperen op droogte met waterreservoirs en sterkere gewassen, waarschuwingssystemen opzetten, zwemles en reddingstrainingen geven. 

Uw hulp hierbij is natuurlijk onmisbaar, alleen met uw steun kunnen we de noodhulp blijven bieden die nodig is over de hele wereld.

Voor meer info : Klik hier….