Schuldvraag makkelijker door gebruik dashcams

Websiteaanmelden

Het uitzoeken van de schuldvraag houdt verzekeringsmaatschappijen en Politie druk bezig. Dat we anno 2020 nog steeds zo’n schadeformuliertje moeten invullen is eigenlijk te gek voor worden. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden om duidelijk te bepalen wie de schuldige was bij een ongeluk, een dashcam bijvoorbeeld. Dit kan niet alleen verzekeringen en politie een hoop tijd en geld besparen, maar jou ook!

 

In het buitenland populair

In veel landen is de dashcam bijna standaard in elke auto. In landen als Rusland en Zuid-Korea is het gebruik van een dashcams zelf verplicht gesteld door de verzekering. In het Verenigd Koninkrijk ontvang je korting op je premie als je een dashcam gebruiken. Het is ook niet zo gek, een dashcam bespaart de maatschappijen en Politie namelijk een hoop tijd en geld bij het uitzoeken van de schuldvraag. Bovendien is de tendens dat mensen voorzichtiger gaan rijden als ze een dashcam in de auto hebben. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

 

Vaak op TV

Op TV en internet kun je er haast niet meer onderuit; dashcam video’s met opmerkelijke situaties op de weg. De Telegraaf heeft er een heel stuk op hun website aan geuit en de oude en vertrouwde Wegmisbruikers en Blik op de Weg moeten nu plaats maken voor programma’s met aaneengesloten video’s van dashcams. Grote kans dus dat je al met dashcams hebt kunnen kennismaken. De volgende stap is om dashcam de integreren in het verkeer in Nederland.

 

Politie juicht het toe. 

Volgens het AD worden dashcam beelden door de Politie steeds vaker gebruikt bij het vasttellen van de schuldvraag bij ongelukken of bij het opsporen van ernstigere delicten. Steeds vaker hoor je dan ook een oproep van de politie om bij onopgeloste zaken beelden van je dashcam ter beschikking te stellen om een verdachte te kunnen opsporen.

 

Welke dashcam?

Mocht je zelf een dashcam willen aanschaffen dan zul je zien dat er veel verschil zit in prijs en kwaliteit. Er zijn tegenwoordig een hoop dashcams op de markt en het kan daarom moeilijk kiezen zijn. Allcam maakt daarom elk jaar een lijst met de beste dashcams van dat jaar. Dit jaar kun je hier de lijst met beste dashcams van 2020 bekijken.

 

 

https://www.allcam.nl

Een drone kopen met camera voor vliegplezier

Websiteaanmelden

Een drone kopen en gebruiken voor eigen plezier

Een drone met camera gebruiken om er een hobby mee te beoefenen is inmiddels heel normaal geworden. Er zijn dan ook allerlei soorten manieren waarop je van een drone kan genieten. Het maken van foto’s en films is bij iedereen natuurlijk wel bekend. Er zijn echter ook voldoende andere opties. Een hobby die snel opkomt is het houden van wedstrijden met racedrones. Dit is inmiddels een serieuze tak van sport. Er is dan ook veel interesse van grote fabrikanten en sponsors in deze tak. Dit is ook terug te zien in de drone die je zelf kan kopen.

Vaardig worden met een drone

Of het nu gaat om racen of fotograferen, voordat je een hobby goed kan beoefenen, is het wel van belang om vaardig te worden met de drone. Een drone kopen in de winkel is alvast een goede stap. Daar kan je een goed instapmodel vinden waarmee je aan de slag kan gaan. Het is dan goed mogelijk om op een veilige manier te leren hoe je controle houdt over het toestel. Daar moet je dan ook wel de tijd voor nemen. Dit is echter juist een leuk begin aan een hobby die niet meer zal vervelen.

Een model als ondernemer gebruiken

Niet alleen voor hobbyisten is het leuk om een drone te kiezen. Vooral de drone met camera is ook goed bruikbaar voor ondernemers. Dat komt omdat daarmee hele nieuwe mogelijkheden op allerlei vlakken worden geboden. Denk bijvoorbeeld aan de bruikbaarheid in noodgevallen. Denk echter ook aan het werken in de creatieve sector of het registreren van evenementen met deze modellen. Daardoor is er ook veel te zeggen voor het investeren in een drone door ondernemers. Alle reden om daar dus goed op te letten. Door goede kennis op te doen is altijd een goed model vindbaar.

Wat zijn de juiste drones?

Het is slim om de tijd te nemen voor het kiezen van de juiste drone. Een belangrijk deel hiervan is het in de gaten houden van de ontwikkelingen. Er zijn een aantal modellen die precies bieden wat je nodig hebt. Bovendien is het ook nog eens mogelijk om een goed model te vinden dat ook nog eens voor een geschikte prijs te krijgen is. Dit is niet alleen voor hobbyisten van belang, maar zeker ook wanneer het een zakelijke investering is. Zorg daarom altijd dat je goed vergelijkt. Zo wordt het makkelijk om de juiste te kiezen.

https://www.dronekiezer.nl

Een drone kopen voor het maken van foto’s en videos

Websiteaanmelden

Nog beter worden in het maken van drone video’s

Video’s met een drone met camera maken is echt een hobby van de eenentwintigste eeuw geworden. Er zijn de laatste jaren meer en meer mensen in geïnteresseerd geraakt. Dit heeft ook als gevolg dat er al flink wat films en foto’s beschikbaar zijn. Om daartussen op te vallen als filmer of fotograaf moet je dus een stapje extra kunnen zetten. Daarom is het belangrijk om een aantal tips ter harte te nemen waarmee je de kwaliteit van je foto’s en video’s nog net iets verder kunt vergroten. Dat doe je op de volgende manier als je een drone kopen gaat.

Het tijdstip kiezen voor drone opnamen

Een goede manier om onderscheidend te zijn is door het juiste tijdstip te kiezen. Bepaalde natuur is op zijn mooist onder een bepaald licht. Denk bijvoorbeeld aan de horizon aan de zee bij zonsondergang. Er zijn zo talloze voorbeelden. Wanneer je je drone met camera optimaal wilt gebruiken, dan denk je dus ook over dit soort zaken na. Daarmee kan je namelijk jezelf in een andere categorie plaatsen dan heel veel andere liefhebbers die nog niet zo ver hebben gedacht als jij hebt gedaan. Alleen al daarmee kan je je video of je foto een flinke impuls geven die de moeite waard is.

Andere hoeken kiezen

Ook op het gebied van camerahoeken is bij lange na nog niet alles uitgewerkt. Wanneer je een drone met camera gaat gebruiken, durf hier dan ook mee te experimenteren. Natuurlijk is het dan wel zo dat je eerst het vliegen goed onder de knie moet krijgen. Neem dus ook de tijd om je toestel goed te leren kennen. Je hebt er niets aan wanneer je onnodig schade zou maken of je drone zelfs zou verliezen. Wanneer je goed hebt leren vliegen, dan zal je ook merken dat je veel meer met de camera kan en je dus veel mooiere beelden kan maken.

Een betere drone kopen

Wat ook niet onbelangrijk mag worden gemaakt, is de mate waarin de drone met camera kan doen wat jij wilt. Niet iedere drone is voor elke taak geschikt. Daarom kan het dus best zo zijn dat je na enige tijd een investering moet willen doen als je betere beelden wilt maken. Dit kan dan net dat stapje zijn dat je nodig hebt om echt een volgend niveau te halen. Alleen al dat vooruitzicht maakt het de investering dan dus waard. Het is dan wel slim om goed uit te zoeken met welke drones je beter kunt worden dan je nu al bent.

https://www.dronekiezer.nl/drones/

Do it yourself!

Websiteaanmelden

Steeds vaker is ‘zelf doen’ de trend; zelf iets ontwerpen en (laten) uitvoeren, maken, bakken of koken etc. Dit is goed mogelijk en wordt nog makkelijker door de komst van de 3d printer. Deze verovert in rap tempo de wereld en biedt enorm veel mogelijkheden voor crea-bea’s onder ons. Steeds meer producten worden gemaakt met een 3d printer, onder andere voor kunst, designs, gadgets, entertainment, medische en voor architectuur doeleinden. Echter is het gebruik van een 3d printer niet alleen voor bedrijven voor ook voor particulieren. Men kan zelf ook aan de slag met een 3d printer. Het gebruik van een 3d printer helpt vooral bij het maken van een maquette of voor een prototype. Met behulp van een 3d printer kan heel nauwkeurig en op kleine schaal een voorbeeld geproduceerd worden. Daarnaast kunnen dankzij deze nieuwe technologie ontwerp fouten makkelijker worden achterhaald.

Als particulieren zelf aan de slag gaan met 3d printen, is het fijn als zij 3d kunnen tekenen. Heb je niet zo’n tekentalent, geen probleem! Je kunt gemakkelijk een 3d softwareprogramma downloaden en raadplegen. Dit programma helpt je vervolgens bij het tekenen en ontwerpen van jouw ideeën en wensen. Wanneer je ontwerp klaar is, kun je deze in principe gaan printen. Hierbij is het wel van belang welke filamenten, ‘grondstoffen’, je gebruikt en over wat voor soort printer je beschikt. Er zijn vele verschillende 3d printers die een specialisatie hebben en/of geschikter zijn voor een bepaald materiaal. Weet je bijvoorbeeld vooraf al dat je vaak sterke producten wilt ontwerpen en maken, dan is het handig als je een printer aanschaft die kan printen met abs-x of PLA filament.

Ben je nog niet helemaal thuis in de verschillende mogelijkheden op het gebied van 3d printers? Kijk dan eens online of bij verschillende leveranciers, zodat je over meer informatie beschikt. De aanschaf van een 3d printer is namelijk een redelijke investering, waarbij een goede keuze dus wel op zijn plaats is.

Voor meer info : Klik hier….