In gevaar: wie en waarom burn-out op het werk

werk zoeken

Dorothea was dol op haar nieuwe baan en was een gemotiveerde medewerkster. De leidinggevenden bewonderden haar betrokkenheid, professionaliteit en toewijding. Ze maakte overuren om ervoor te zorgen dat haar mensen op schema zaten, dat iedereen op schema zat en dat haar team werkelijk uitstekende resultaten neerzette. Tijdens de eerste twee maanden van haar werk organiseerde Dorothea zelfstandig een grote conferentie. Ze was niet alleen verantwoordelijk voor marketing en alle organisatiedetails, maar zorgde ook voor 100% congresbezetting. Het was echt een prestatie.

Een paar weken voor de gebeurtenis leidde de opgebouwde stress er echter toe dat ze symptomen van ernstige burn-out ontwikkelde – fysieke en emotionele uitputting, depressie, slaapproblemen. Dorothea werd om gezondheidsredenen met verlof gestuurd. Ze woonde haar conferentie nooit bij en het kostte haar veel tijd om terug te keren naar haar vorige niveaus van productiviteit en emotioneel en fysiek welzijn. Dit alles was het resultaat van overbelasting en uitputting.

Is het waar dat engagement tot welvaart leidt?

Betrokkenheid van medewerkers is een grote zorg

HR-managers. Jaar na jaar bespreken zowel bedrijfsleiders als onderzoekers de ontstellende statistieken van de Gallup-peilingen: 7 op de 10 Amerikanen voelen zich niet betrokken. Overal proberen bedrijven en consultants uit te zoeken hoe ze deze indicator kunnen verbeteren.

Betrokkenheid levert veel positieve resultaten op. Onder hen – een toename van de productiviteit, de kwaliteit van het werk, een gevoel van veiligheid en een grotere loyaliteit van het personeel. Dit wordt algemeen aanvaard en daarom associëren sommige onderzoekers, zoals Arnold Bakker, hoogleraar organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, en zijn collega’s betrokkenheid met ‘welvaart op het werk’. Een soortgelijke conclusie werd getrokken door de professor in onderwijspsychologie aan de Universiteit van Georgia, Amy Reshly, in de studie van de prestaties van studenten.

Het heeft voordelen om zeer gemotiveerd te zijn, maar de meesten van ons zullen merken dat wanneer we overdreven bezig zijn met een baan om een ​​bepaald doel te bereiken, we misschien iets minder leuks ervaren: hoge niveaus van stress. Een nieuwe studie door het Center for Emotional Intelligence van Yale University en de Faas Foundation werpt twijfel op de positieve kant van betrokkenheid. In een onderzoek onder meer dan duizenden werknemers in Amerikaanse bedrijven werd hun betrokkenheid en burn-out onderzocht. In veel gevallen leidde engagement inderdaad tot extreem positieve resultaten – 40% van de werknemers meldde een hoge motivatie en een lage burn-out. Voor hen waren de positieve gevolgen – positieve emoties en het verwerven van nieuwe vaardigheden – groter dan de negatieve (bijvoorbeeld negatieve emoties of de behoefte om een ​​andere baan te zoeken). Laten we deze groep “optimaal betrokken” noemen.

In hetzelfde onderzoek meldde echter een op de vijf werknemers zowel een hoge betrokkenheid als een hoge burn-out. Deze medewerkers hielden van hun werk, maar hadden er tegelijkertijd gemengde gevoelens over: aan de ene kant interesse, aan de andere kant – spanning en uitzichtloosheid. Ondanks het feit dat de respondenten alle tekenen van gewenst gedrag vertoonden – bijvoorbeeld een hoog niveau van vaardigheid in nieuwe vaardigheden – was er in deze schijnbaar voorbeeldige groep (laten we het ‘verloofd-uitgeput’ noemen) het grootste percentage van degenen die bedoeld om van baan te veranderen. Er waren er zelfs meer dan in de groep niet-betrokkenen. Dit betekent dat bedrijven hun meest gemotiveerde en hardwerkende medewerkers kunnen verliezen, niet omdat ze geen betrokkenheid hebben, maar omdat ze tegelijkertijd onder stress leven en burn-outklachten ervaren.

Hoe u een hoge betrokkenheid behoudt en niet doorbrandt

De meeste HR-inspanningen zijn gericht op het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers. In feite moeten we meer aandacht gaan besteden aan het bereiken van een hoge motivatie om burn-out te voorkomen. Het verschil tussen ‘optimaal geëngageerde’ en ‘geëngageerde’ werknemers kan ons helpen om enkele nuances op te helderen.

50% van de “optimaal betrokken” werknemers zei dat ze over zulke belangrijke middelen beschikten als ondersteuning, aanmoediging, erkenning en een gevoel van zelfredzaamheid. Tegelijkertijd rapporteerden ze een lage werkdruk en vrijwel geen bureaucratische obstakels. En het aandachtsniveau van hun directe management werd als laag tot matig beoordeeld. Ter vergelijking: een dergelijke combinatie van een hoog niveau van middelen en een laag niveau van vereisten kwam veel minder vaak voor in de “betrokken-uitgeputte” groep (slechts 4%). De meerderheid van deze groep (64%) meldde hoge middelen en hoge eisen.

Dit geeft managers en leidinggevenden de sleutel om te begrijpen hoe ze werknemers kunnen ondersteunen, zodat hun betrokkenheid optimaal is. Om dit te doen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat werknemers toegang hebben tot de middelen die ze nodig hebben om hun werk goed te doen, het te waarderen en te herstellen van werkstress.

HR-diensten in veel bedrijven hebben specifieke programma’s om het welzijn van werknemers te ondersteunen. Dit is meestal een gezond dieet, lichamelijke activiteit of mindfulness. Hoewel we weten dat chronische stress slecht is voor de gezondheid van werknemers, zijn dergelijke initiatieven in bedrijven nog steeds niet de belangrijkste manier om ermee om te gaan. De resultaten van ons onderzoek laten zien dat de juiste organisatie van het werk zelf veel effectiever is. HR-diensten moeten voortdurend in contact staan ​​met afdelingsleiders om het niveau van de eisen die aan mensen worden gesteld te bewaken en ervoor te zorgen dat er een evenwicht wordt gevonden tussen deze eisen en de beschikbare middelen. Hoe hoger de eisen, hoe meer medewerkers ondersteuning, erkenning en herstelmogelijkheden nodig hebben.

Hoe zit het met ambitieuze langetermijndoelen? Het is algemeen aanvaard dat uitdagende taken de motivatie stimuleren. Soms is dit zo, maar al te vaak vergeten we dat hoe hoger het doel, hoe hoger de prijs die moet worden betaald om het te bereiken. Alleen al de noodzaak om zo’n piek te overwinnen veroorzaakt niet alleen opwinding en stress bij zelfs de meest gemotiveerde medewerkers, maar leidt ook tot uitputting. Onderzoek op dit gebied is gemengd: sommige mensen worden productiever door een opgeblazen balk, maar de meesten reageren op dergelijke doelen door de motivatie te verlagen, onterecht risicovolle beslissingen te nemen of zelfs te schieten.

Managers en HR-diensten kunnen hun werknemers helpen door de eisen die aan hen worden gesteld te verminderen. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat uw doelen realistisch zijn en de beschikbare middelen vergroten – tastbaar (zoals tijd en geld) en immaterieel (empathie en vriendschap op het werk). Het is ook nodig om het evenwicht te helpen herstellen van hooggeschoolde en productieve werknemers die overwerkt zijn. U moet mensen de mogelijkheid geven om zich te ontkoppelen van hun werk als de werkdag voorbij is: e-mails alleen tijdens kantooruren, geen werk ‘s avonds of in het weekend, regelmatige lunchpauzes.

Dit onderzoek toont duidelijk aan dat betrokkenheid hard nodig is en dat iedereen in het bedrijf ernaar moet streven om deze te vergroten. Maar het is belangrijk dat het evenwichtig is en dat medewerkers hun enthousiasme niet verliezen, productief en gemotiveerd zijn en niet doorbranden op het werk. De toenemende eisen die aan hen worden gesteld, moeten gepaard gaan met toegang tot middelen, vooral vóór belangrijke deadlines en andere potentieel stressvolle situaties.

 

https://www.vindazo.be

Coördinator Service Gebouwen & Stelplaatsen Vlaanderen

Jouw verantwoordelijkheden

Bijdragen aan een leefbaar en toegankelijk Vlaanderen? Dit is hoe je het doet. Als coördinator van gebouwen en magazijnen ben je verantwoordelijk voor het managen van verbeterprogramma’s voor operationele uitmuntendheid. Stilstaan ​​is een optie. Je bent verantwoordelijk voor het initiëren en uitvoeren van verbeterprojecten. Je onderhoudt dagelijks nauw contact met de medewerkers van het serviceteam en de teamcoördinator. Je ondersteunt ze en geeft ze manieren om de efficiëntie en effectiviteit van het werk te verbeteren. U neemt regelmatig contact op met de verantwoordelijke van het servicegebouw en magazijn. Regelmatig overleg je met het vakcentrum bouw en magazijn.

Je werkzaamheden als Coördinator Service Gebouwen en Stelplaatsen:

In het kader van operational excellence kun je zelfstandig verbeterprojecten initiëren en uitvoeren.

U kunt plannen voor continue verbetering voor operationele uitmuntendheid beheren door de plannen en projecten van verschillende afdelingen bij elke eigenaar te volgen en te bewaken.

Je beheert en coördineert veilig werken op de werkvloer (zie de roadmap om veiligheid en preventie te combineren), doet aanbevelingen voor verbeteringen in bedieningsprocedures en instructies en optimaliseert de veiligheid op de werkvloer.

Je voert capaciteitsplanning uit, definieert “standaardtijd” en onderhandelt met de servicegebouw- en magazijnleiders om monitoring- en analysetools (dashboards) te bouwen in het kader van afdelingsprestatiemanagement.

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en opvolging van de kennis- en bekwaamheidsmatrix van de managementafdeling (inclusief het opvolgen van de ontwikkeling van leertrajecten) en beheert de huidige en toekomstige spreiding van de kennis- / vaardigheidsvraag binnen de afdeling.

Door gegevensverzameling en -analyse kunt u afdelingsstrategieën omzetten in tactische plannen om afdelingsdoelen te bereiken.

 • Je registreert en beheert de afdeling en ontwerpt indien nodig het afdelingsproces, schrijft werkinstructies en bent verantwoordelijk voor de kennisborging binnen de afdeling.
 • U kunt afdelingsprocessen organiseren en controleprocedures implementeren.
 • Je zorgt voor een passende opleiding of verdere maatregelen om te voldoen aan de opleidingsbehoeften van technici en medewerkers.
 • Je bewaakt het budget en bent verantwoordelijk voor de middellange termijnplanning.
 • Je bewaakt milieurichtlijnen en protocollen.
 • Je ondersteunt het servicegebouw en de magazijnbegeleiders.

Als servicecoördinator voor het servicegebouw en het magazijn zorgt u ervoor dat u de behoeften van uw afdeling correct kunt plannen en op schaal kunt aanpassen. Wanneer zaken het continu verbeterplan en het behalen van afdelingsdoelen belemmeren, kunt u ook detecteren, rapporteren en ingrijpen. U kunt uw vakkennis ontwikkelen door de laatste ontwikkelingen te bestuderen en trainingen te volgen. Zo help je ons met het opstellen van een visie voor de toekomst.

Jouw profiel

We zoeken iemand met de nodige dosis overtuigingskracht, die ook in moeilijke situaties het nodige draagvlak weet te creëren voor ideeën en voorstellen via een mix van goede argumentatie, gepaste beïnvloedingsmethodes en autoriteit. Daarnaast beschik je over een scherpe analytische geest, een (constructieve) kritische ingesteldheid en voeling met techniek. Je durft verantwoordelijkheid te nemen en denkt probleemoplossend zonder hierbij de focus op samenwerking te verliezen. Je bent communicatief vaardig om je voorgestelde oplossing over te brengen aan de andere teamleden en voelt je comfortabel om dit te doen. De medewerker die we zoeken is vooral heel resultaatgericht en streeft ernaar zichzelf voortdurend te verbeteren door actief deel te nemen aan vooruitgang en verbetering.

Dit maakt van jou een expert:

 • Master’s degree of gelijkwaardig
 • Kennis van procesanalyse en procesoptimalisatie
 • Kennis van arbeidswelzijn, milieuvoorschriften en veiligheid op de werkplek
 • Concept van engineering, bouwtechnologie en onderhoudsplan
 • Het concept van de wet inzake overheidsopdrachten

Ons aanbod

Samenwerking is een van de belangrijkste pijlers binnen De Lijn: samen met ongeveer 7.500 medewerkers laten we Vlaanderen groeien. Samen zijn we pioniers in de transitie van Vlaanderen naar duurzaam transport.

Technologie houdt nooit op. Daarom zorgen wij voor de juiste trainingen zodat u altijd up-to-date bent. De Lijn is immers ook uw lijn. Onze organisatie staat altijd en overal voor u klaar. Je krijgt de kans om je echt in deze kwestie te verdiepen. Zo ontwikkel je je tot expert in het vak en draag je kennis over aan collega’s. Werken bij De Lijn is een geweldige leerervaring: er zijn veel carrièremogelijkheden.

 • Voordelen om van te genieten
 • Belangrijk werk morgen en overmorgen
 • Aantrekkelijk maandsalaris afhankelijk van je diploma en capaciteiten

Extra-legale voordelen, zoals interessante pensioenplannen, hospitalisatieverzekering, ongevallenverzekering, maaltijdbonnen, gratis vervoerbewijzen voor de hele bus voor jou en je gezin, tram- en metronetwerken, gratis woon-werkverkeer met de trein, gratis thuiszorg voor zieke kinderen, …

Gunstige promoties met verschillende culturele en zakelijke partners, zoals vakantiehuizen, aankoopplannen voor pc’s en groepsaankopen

20 dagen wettelijk verlof, 5 dagen regulier verlof, 1,5 dag ARAB-verlof en 10 dagen extra verlof. Er is een extra werkdag na 3 jaar dienst, 2 dagen na 5 jaar dienst en daarna maximaal 7 dagen per 5 jaar.

Professionele ontwikkeling bij bedrijven die belangrijke partners zijn in het maatschappelijke mobiliteitsdebat.

Daarnaast vinden we het belangrijk om een ​​goede balans tussen werk en privé te behouden. We richten ons op werk onafhankelijk van tijd.

https://www.vindazo.be/vacatures/coordinator-service.html

Projectleider Gebiedsontwikkeling

Over de functie

Als projectmanager regionale ontwikkeling ben je verantwoordelijk voor (gemeentelijke) ruimtevaart (grondexploitatie) projecten in (toekomstige) woningbouw en bedrijventerreinen (of gemeentelijke investeringsprojecten zoals onderwijsgebouwen). Deze projecten bevinden zich in verschillende fasen, van de verkennende haalbaarheidsfase tot de reeds gestarte projecten kunnen variëren.

 • Je werkt in een geïntegreerd projectteam en werkt samen met ontwikkelaars en bedrijven, plattelandsteams, ondernemers en bewoners om dit doel te bereiken. U kunt het projectbudget van het project beheren en aanpassen waar en wanneer u het nodig heeft. Op basis van volledigheid blijf je deelnemen aan de actieve deelname van partners en collega’s.
 • Moet openstaan ​​voor de omgeving, bewoners, gebruikers en administratieve afdelingen. Met deze instelling kun je de kansen en mogelijkheden van innovatie voorspellen en het proces monitoren en faciliteren.
 • Je bent verantwoordelijk voor strategisch advies over vraagstukken die met de gemeente te maken hebben.

De functievereisten

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond
 • Je hebt expertise in grondexploitatie, ruimtelijke ordening en vastgoedontwikkeling
 • Als projectmanager heb je de ervaring en zin om te overleggen met partners in de vastgoedsector, de samenleving, bewoners en ondernemers
 • Je gebruikt je eigen kracht als schakel en hebt een ontwikkelde politieke managementrelatie
 • Uitkomstgerichtheid is uw kenmerk, evenals uw gevoeligheid voor de omgeving en de belangen van derden
 • Bekend zijn met geplande economie heeft de voorkeur.

Over de organisatie

In de gemeente hebben ze geen afdelingen, geen managers en geen functies. Door de rolverandering vullen de gemeenten gezamenlijk de taak uit om zelfsturend en zelfvoorzienend vanuit de samenleving de gemeente binnen te komen. Gemeenten zijn daardoor beter in staat hun organisatie en werkwijze aan te passen aan de eisen die de samenleving aan hen stelt en hoe deze problemen veranderen. De meerwaarde vertaalt zich meer in samenwerking met bewoners dan in samenwerking met bewoners. De gemeente is van mening dat ze door deze manier van werken en organiseren meer gebruik kunnen maken van alle kwaliteiten van hun medewerkers. De culturele kenmerken van de organisatie zijn om medewerkers voldoende ruimte (eigenaarschap), informele sfeer en korte communicatiekanalen te bieden. Je onderhoudt nauw contact met de overheid en politieke afdelingen. 

Twee projectmanagers in het team vertrekken, wat betekent dat de gemeente op zoek is naar ervaren projectmanagers. Bij renovatie, woningverdeling en pps-bouw doen zich diverse knelpunten voor. Bovendien moeten er stappen worden gezet voor toekomstige regionale ontwikkeling. De gemeente moet samen met het dorp en het centrum een ​​strategische positie innemen in haar interne ontwikkeling. De projectmanager regionale ontwikkeling werkt nauw samen met de procesmanager / strategisch adviseur en een andere projectmanager regionale ontwikkeling.

Het aanbod

Deze functie werkt gemiddeld 36 uur per week. Daarnaast is de functie afhankelijk van je ervaring (tot 69.768 euro bruto, op basis van 36 uur). Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Je werkt in een mobiele organisatie met zelfmanagementcapaciteiten en daardoor vrijwel geen hiërarchie. Je krijgt zoveel mogelijk kansen om “oefenen van buitenaf” in praktijk te brengen. Afhankelijk van je talenten en ambities word je gemotiveerd om je capaciteiten verder te ontwikkelen en kun je voldoen aan de behoefte van de gemeente om te functioneren.

Met een ‘persoonlijk keuzebudget’ (17,05% van het totale jaarsalaris) kun je maandelijks een deel van de vakantietoeslag en eindejaarsuitkering krijgen. U kunt een vast bedrag betalen, of u kunt er fietsen of extra vakanties mee kopen. Het zwangerschapsverlof wordt gedeeltelijk betaald door de gemeentelijke overheid. Bodegraven-Reeuwijk heeft flexibele werktijden en kan thuis werken.

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/projecten.html

Servicemonteur / Onderhoudsmonteur – Oranje B.V.

Ben jij als servicemonteur / meubelhersteller op zoek naar een zelfstandige en diverse functie? Wil je bijdragen aan onze serviceorganisatie? Dan ben je wellicht geïnteresseerd in de volgende functies:

Onderhoudsmonteur

Rotterdam en omstreken / 40 uur

Over de positie:

Als servicemonteur / meubelhersteller ben je het gezicht van het bedrijf en het aanspreekpunt voor onze consumenten. Uw verdere taken zijn:

Het is erg handig voor u om creatieve oplossingen voor elk probleem te vinden. Als je geen interne opleiding hebt gevolgd, krijg je daarom een ​​volledig aanbod aan interne meubelreparatietrainingen!

U werkt vanuit huis en zorgt ervoor dat u elke dag serviceberichten op uw stoel oplost.

Verwijder vlekken op stof of leer, repareer gebroken poten van stoelen, verwijder haken van stoffen decoraties, decoreer, repareer loungestoelen en geef klanten advies over het onderhoud van hun meubels. Dit zijn dingen die je elke dag tegenkomt.

Je werkgebied is Rotterdam en omstreken (Zuid-Holland).

Over jou:

We zoeken een creatieve collega die voor elk probleem de juiste oplossing weet te vinden. U kunt zich ook identificeren in het volgende profiel:

 • Het is handig voor u en kan het bewijzen vanuit uw werkervaring (meubelindustrie is een voordeel);
 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau op het gebied van meubeltechniek;
 • Je bent servicegericht en klantgericht;
 • Je hebt een rijbewijs B;
 • Je bent een vertegenwoordiger en goed in communicatie.

Ons aanbod:

 • Hoog salaris
 • Bedrijfswagens voor professionele uitrusting uitgerust met de meest geavanceerde tools en smartphones;
 • Heeft een breed uitdagende functie in een gezond, modern en snelgroeiend bedrijf;
 • Allround interne opleiding voor meubelherstellers.
 • Een enthousiast en fanatiek team;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en natuurlijk arbeidsvooruitzichten op de lange termijn;
 • 27 vakanties kunt u ervoor kiezen om extra vakanties bij te kopen;
 • Een informeel bedrijf met een prettige werksfeer.

Over ons:

Oranje Furniture Care produceert hoogwaardige verzorgingsproducten en biedt jarenlang een volledig meubel service plan. Wij zijn een full-service partner voor de meubelindustrie en meubelretail. Dit doen we door retailers jarenlange serviceconcepten te bieden en bijdragen aan het verbeteren van de klanttevredenheid. We zijn actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Interesse?

Solliciteer dan direct! We kijken uit naar het ontvangen van je sollicitatie!

https://www.vindazo.nl/keywords/servicemonteur.html

Outplacement is dé oplossing tegen werkeloosheid

Websiteaanmelden

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Zeker als je al wat ouder bent, kan dit nog behoorlijk lastig worden. Vaak zijn werkgevers op zoek naar jongere medewerkers, omdat zij hier nog lang gebruik van kunnen maken. Dit is vooral voor 50-plussers een reden om met niet al te veel vertrouwen de arbeidsmarkt op te stappen. Wanneer je al een tijdje werkloos bent, is het lastig om direct een functie te vinden die bij je past. Gelukkig zijn er diverse bedrijven die outplacement aanbieden voor seniors. Outplacementbureaus slagen erin om jou bij een organisatie te plaatsen waar jouw kennis en expertise van toegevoegde waarde zijn. Zij helpen je aan de baan die je zoekt!

Ervaren loopbaancoaches helpen jou

Outplacement is werk-naar-werkbegeleiding. Doordat je hulp krijgt van ervaren loopbaancoaches, ben je in staat om de volgende stap in jouw carrière te zetten. Zij geven je sollicitatietips en leren je om je kennis en vaardigheden op de juiste wijze onder woorden te brengen, zodat je in staat bent om jouw toekomstige werkgever te overtuigen van je kwaliteiten. Ook maken zij samen met jou een doelgericht stappenplan, waarmee je jouw carrièreperspectief helder in kaart hebt. Zo is het einde bij de ene werkgever het begin bij de volgende. Wil je de periode zonder werk gebruiken om even bij te komen en alles eens op een rijtje te zetten? Ook dan helpt een loopbaancoach je waar nodig. Zelfs in periodes zonder werkgever blijf je jezelf ontwikkelen.

Kom met professionals in contact

Wanneer je op zoek bent naar een specialist is het raadzaam om eens met Carrièrepoort in gesprek te gaan. Dit outplacementbureau ondersteunt je graag bij het zoeken naar een baan. Zij bieden outplacement op maat aan en garanderen je persoonlijke begeleiding van A tot Z. Heb jij behoefte aan begeleiding op de arbeidsmarkt? Ga dan eens met de professionals van Carrièrepoort in gesprek en zij helpen jou.

https://carrierepoort.nl/

Outplacementbureau helpt bij problemen op het werk

Websiteaanmelden

Werknemers met problemen op hun werk kunnen sinds kort professionele externe hulp krijgen. Outplacementbureau Werkcontact in Den Haag, een bureau dat zich van oorsprong bezig houdt met outplacement en re-integratie, heeft namelijk een nieuw soort dienstverlening geïntroduceerd, genaamd „counseling”, te omschrijven als „conflictbegeleiding”.

„In ons werk merkten we dat het relatief vaak voorkomt dat in oorspronkelijk goed functionerende medewerkers conflicten op hun werk krijgen. In veel gevallen leidt dat tot ontslag en dat is voor beide partijen jammer. Bovendien is er in deze krapte op de arbeidsmarkt een gebrek aan goede mensen en specialisten, zodat het de moeite loont om juist die mensen voor het bedrijf te houden. Dat doen we met counseling,” zegt Rein Reddingius, senior consultant bij Werkcontact.
Ongeveer een jaar geleden is Werkcontact met deze dienstverlening gestart omdat er in de markt behoefte aan bleek te bestaan. „We merken duidelijk dat er een groeiende behoefte aan dit soort nieuwe dienstverlening bestaat, vooral als gevolg van de vele fusies, reorganisaties en afslankingen. Daardoor komen veel mensen in problemen, ook al zijn ze in principe capabele en gewaardeerde medewerkers. Het dringt ook tot de bedrijven door dat vervanging of outplacement van mensen een uiterst kostbare zaak is en wij bieden een elegante en voordelige oplossing”, aldus Reddingius.

De gang van zaken is dat een bedrijf om counseling vraagt. De betrokken medewerker moet ook zijn toestemming geven, anders begint Werkcontact er niet aan. Er volgt een gesprek met de werkgever of de manager, dan met de werknemer en eventueel met enkele collega’s, in principe ten kantore van Werkcontact. „Dat praat rustiger en is discreter. Bovendien hebben mensen meer vertrouwen in een objectieve en ervaren buitenstaander,” zegt Reddingius.
Zowel het bedrijf als de werknemer krijgen de resultaten en conclusies van de gesprekken te horen en de medewerker krijgt ook nog tips over de te volgen gedragslijn. Reddingius: „In de meeste gevallen zijn we 6 tot 12 uur bezig tegen € 210,- per uur, maar in zeer moeilijke gevallen kan dat oplopen tot 20 uur. En als counseling echt niet lukt kan men altijd nog voor outplacement kiezen.”

Voor meer info : Klik hier….

Bij een ervaren rijschool je aanhanger rijbewijs halen

Websiteaanmelden

Steeds meer mensen beginnen een rijschool, wat vaak niet wil zeggen dat ze daar ook de juiste skills voor hebben. Het is van uiterst belang dat je kiest voor een professionele en kundige rijschool. Het is niet gek als je door de bomen het bos niet meer ziet: er zijn vandaag de dag veel rijscholen die dergelijke lessen aanbieden. Toch ben je bij de specialist aan het juiste adres. Verkeersschool te Winkel heeft al ervaring met het geven van rijlessen sinds 1962. De ervaren medewerkers weten correct te handelen in iedere (verkeer)situatie en schatten elke klant precies goed in. Met de ervaren instructeurs van Verkeersschool Te Winkel heb je voor je het weet je rijbewijs.

Aanhanger rijbewijs halen? Dit is wat je kan verwachten

Moet jij voor je nieuwe baan regelmatig rondrijden met een aanhanger om spullen eenvoudig en snel te verhuizen? Dan moet je uiteraard wel in het bezit zijn van je rijbewijs B om vervolgens je aanhanger rijbewijs te halen. Waar je die volgt? Bij Verkeersschool te Winkel! Tijdens de cursus rijopleiding categorie BE volg je ongeveer zes praktijklessen en een praktijkexamen. Eerst wordt het praktijkexamen aangevraagd, waarna je ongeveer twee weken voor het examen begint met lessen. Zaken als voor- en achteruitrijden, de combinatie beheersen en algemene voertuigcontrole komen aan bod, zodat jij deze perfect onder de knie hebt vóór het examen. Voor je het weet rijd jij zelf rond met een aanhanger!

Ga jij je aanhanger of motor rijbewijs halen?

Op het moment dat je op zoek gaat naar een gespecialiseerde rijschool is het fijn als je de keuze hebt uit voertuigen en lessen die je kunt volgen. Zo weet je zeker dat het bij je past. Zo kies je bijvoorbeeld voor je rijbewijs B, waarbij je na het behalen veilig en kundig een personenauto de weg op stuurt. Ook is het mogelijk om je aanhanger rijbewijs te halen, dit is je rijbewijs BE. Ga jij graag het avontuur aan? Dan is het halen van je motor rijbewijs misschien wat voor jou. Hierbij kies je uit de drie categorieën A1 (lichte motor), A2 (middelzware motor) en A (zware motor).

Heeft u een specifieke ambitie voor uw carrière?

Websiteaanmelden

Wacht dan niet af, maar ga ervoor! Het is belangrijk te weten dat u dit niet alleen hoeft te doen. Een frisse blik van een ander kan namelijk veel ondersteuning en zekerheid bieden. Bij ons kunt u rekenen op een persoonlijk loopbaanadvies. Wij weten hoe we u op weg moeten helpen! En, weet u? U houdt altijd de regie in handen. Dat is namelijk wel zo belangrijk.

Tijd om uzelf verder te ontwikkelen en uw ambities na te streven? Bekijk dan de website van Volkerink & Partners. Uw partner op het gebied van loopbaancoaching.

Verandering in uw loopbaan nodig?

Bent u toe aan een verandering in uw loopbaan maar heeft u geen idee wat precies de juiste keuze is? Wij kunnen u hierbij helpen, schakel onze hulp in en wij doen de rest. Tijdens het intakegespreke bespreken wij uw ambities en doelstellingen, door ons grote netwerk zijn wij precies in staat een bedrijf te vinden die uw wens kan vervullen. Persoonlijke ontwikkeling staat altijd voorop bij Volkerink & Partners, bent u al niewsgierig geworden naar onze diensten? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over loopbaanadvies. Wij zitten in Apeldoorn en Groningen. 

Nieuwe uitdagingen

Veel werknemers worden beperkt in de mogelijkheden die ze hebben binnen een organisatie, ze krijgen geen kans om zich door te ontwikkelen en krijgen het gevoel dat ze aan de lopende band werken. Wij van Volkerink & Partners nemen voor u de juiste stappen zodat u de kans krijgt bij een organisatie waar wel wordt gekeken naar uw ambities en talenten.

U houdt zelf altijd de touwtjes in handen. Wanneer u bij ons terecht komt krijgt u een eigen persoonlijk adviseur die u op weg helpt naar de juiste organisatie. Kies voor ons persoonlijke loopbaanadvies en kom erachter wat u eigenlijk wilt en wat uw persoonlijke vervolgstap is. Geen één situatie is namelijk hetzelfde. Zo komt u altijd tot het beste resultaat. Bij ons staat u altijd centraal!

Voor meer info : Klik hier….